Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέες συνομιλίες ανταρτών με τη Ρωσία για τους όρους ειρηνευτικής συμφωνίας

03.07.2018 | 19:40
Η διαπραγματευτική ομάδα Σύρων ανταρτών ξεκίνησε ένα νέο γύρο συνομιλιών με Ρώσους αξιωματούχους σήμερα για την επίτευξη μιας ειρηνευτικής συμφωνίας στην νότια Συρία, με βάση την οποία οι αντάρτικες ομάδες θα παραδώσουν τον οπλισμό τους και θα επιτρέψουν στη ρωσική στρατιωτική αστυνομία να εισέλθει σε πόλεις που τελούν υπό τον έλεγχο τους, δήλωσε ένας εκπρόσωπος των αντικαθεστωτικών.

Ο Ιμπραχίμ αλ Τζαμπάουι τόνισε ότι οι αντάρτες κατέθεσαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων "την απάντησή τους σε έναν κατάλογο ρωσικών αιτημάτων" που περιλαμβάνουν την παράδοση του οπλισμού τους και τη διευθέτηση της κατάστασης των ανταρτών σε μια συμφωνία που θα δώσει τέλος στις εμπόλεμες συγκρούσεις.

Οι ρωσικές απαιτήσεις που κατατέθηκαν στους αντάρτες σε μια συνάντηση σε μια πόλη στην νότια Συρία το Σάββατο προκάλεσαν την αποχώρηση των ανταρτών, που αναφέρουν ότι οι όροι ήταν εξευτελιστικοί.

Η ομάδα των αντικαθεστωτικών πείστηκε από την Ιορδανία να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, τόνισαν διπλωματικές πηγές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ