Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νεκρή γιαπωνέζα έπεσε στο καθήκον στη Συρία.ΒΙΝΤΕΟ

21.08.2012 | 13:42
Ένα βίντεο το οποίο απεικονίζει τη δημοσιογράφο Μίκα Γιαμαμότο να κείτεται νεκρή κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο. Η ατρομητη δημοσιογράφος έπεσε την ώρα του καθήκοντος στο Χαλέπι της Συρίας. 

Ο θάνατός της επιβεβαιώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών της Ιαπωνίας. Κάλυπτε τις συγκρούσεις στο Χαλέπι της Συρίας για λογαριασμό του πρακτορείου ειδήσεων Japan Press.

Συνάδελφός της στο ίδιο πρακτορείο, ο Καζουτάκα Σάτο δήλωσε στο ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV πως οι δυο τους έπεσαν πάνω σε ομάδα στρατιωτών. "Φορούσαν κράνη και σκέφτηκα πως είναι κυβερνητικά στρατεύματα. Είπα στην Μίκα να τρέξει, βρισκόμασταν σε απόσταση 20 ή 30 μέτρων όταν άνοιξαν πυρ. Χωριστήκαμε και δεν την είδα ξανά. Μετά μου είπαν να πάω στο νοσοκομείο όπου βρήκα το πτώμα της", είπε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος.

Τόσο ο Σάτο, όσο και η Γιαμαμότο κάλυπταν τις συγκρούσεις ακολουθώντας τους άντρες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.

Ο Σάτο πρόσθεσε πως η συνάδελφός του είχε τραύμα από σφαίρα στο λαιμό.

Σύμφωνα με τους σύρους αντάρτες, η δημοσιογράφος τραυματίστηκε σοβαρά στη συνοικία Σλεϊμάν αλ-Χαλάμπι, στο ανατολικό Χαλέπι.

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο You Tube δείχνει το πτώμα μιας γυναίκας σε αίθουσα νοσοκομείου. Η αυθεντικότητα του βίντεο δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης ανακοίνωσε πως η σορός της Μίκα Γιαμαμότο μεταφέρθηκε στην Τουρκία.

Ο πατέρας της, Κόζι Γιαμαμότο, παλιός δημοσιογράφος, είπε για την κόρη του πως ήταν ένας άνθρωπος που "μιλούσε πάντα για τις τραγωδίες στις εμπόλεμες περιοχές και για την ειρήνη στον κόσμο".

ΠΗΓΗ-newsIt

ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι σκηνές είναι ιδιαίτερα σκληρές.
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ