Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

10 νεκροί απο Αμερικανικά UAV

24.08.2012 | 12:03
Αμερικάνικα μη επανδρωμένα τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη σκότωσαν τουλάχιστον 10 ανθρώπους σήμερα σε μια επίθεση σε μια περιοχή όπου κατοικούν φυλές, την Τουντάρ, στο βορειοδυτικό Πακιστάν, είπαν δύο στελέχη των υπηρεσιών πληροφοριών της χώρας.

Οι επιθέσεις των τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών είχαν στόχο τρία κτίρια που προστατεύονταν από ψηλούς τοίχους στο Ουαζιριστάν, στα σύνορα με το Αφγανιστάν, είπαν οι αξιωματούχοι. Η περιοχή χαρακτηρίζεται εδώ και καιρό ασφαλές καταφύγιο για εξτρεμιστές.

«Τα αμερικανικά τηλεκατευθυνόμενα εκτόξευσαν έξι πυραύλους σε τρεις καταυλισμούς των εξεγερμένων, δύο ανά καταυλισμό», δήλωσε ένας αξιωματούχος των πακιστανικών υπηρεσιών ασφαλείας που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Οι επιθέσεις των τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών που χρησιμοποιούν η CIA και ο στρατός των ΗΠΑ από βάσεις στο Αφγανιστάν προκαλούν οργή στο Πακιστάν, τόσο λόγω των απωλειών που προκαλούν μεταξύ των αμάχων όσο και για την παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας.

Αμερικανοί αξιωματούχοι όμως λένε ότι το Ισλαμαμπάντ δεν ελέγχει τις περιοχές όπου γίνονται οι επιθέσεις. Η Ουάσινγκτον θεωρεί τα αεροσκάφη του είδους αυτού ένα όπλο-κλειδί στον πόλεμο εναντίον της αλ Κάιντα και των Ταλιμπάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το μικρότερο μη επανδρωμένο όχημα στο κόσμο! Χωράει στη παλάμη σας. Δείτε το

Nεα απειλή στο Αιγαίο με τούρκικα UAV, με εντολή Ερντογάν.

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ