Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

7 νεκροί στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου

17.09.2013 | 23:28
Τουλάχιστον 7 άτομα σκοτώθηκαν και 20 τραυματίστηκαν από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην περιοχή Bab al-Hawa της Συρίας, σε απόσταση λίγων μέτρων από τα σύνορα με την Τουρκία. Η έκρηξη σημειώθηκε σε ένα οδόφραγμα  επανδρωμένο από ισλαμιστές  ανταρτες  μερικές εκατοντάδες μέτρα από την τουρκική πλευρά, πρόσθεσαν.  μετέδωσαν τα  πρακτορεία ειδήσεων Doğan και Cihan.

Φωτογραφίες που ελήφθησαν από τους ακτιβιστές έδειξαν πολλά καμένα και παραμορφωμένα αυτοκίνητα και ένα  κινητήρα που προφανώς εκτοξευτηκε προς την πλευρά του δρόμου από το όχημα. 

«Ο στόχος είναι να αποσταθεροποιήσει την ασφάλεια κατά τη διέλευση. Τα θύματα είναι όλοι άμαχοι, από την ουρά των  ανθρώπων που ηταν για  να περάσουν», δήλωσε ο Omar Aref, ένας από τους ακτιβιστές. 

 Η έκρηξη συνέβη μια ημέρα μετά από την κατάρριψη συριακού ελικοπτέρου από την Τουρκία και λίγο μετά τις δηλώσεις του Τουρκου Υπουργού Εξωτερικών κ.  Νταβούτογλου ότι η Τουρκία δεν περιμένει αντίποινα από τη Συρία και ότι είναι έτοιμοι να προστατεύσουν την ασφάλεια και τα εθνικά συμφέροντα,μεταδίδεται από την Αγκυρα.  

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ