Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

76 νεκροί στη Συρία από βομβαρδισμό

16.12.2013 | 11:17
Οι αεροπορικές επιθέσεις των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος στο Χαλέπι της βόρεια Συρίας εναντίον τεσσάρων συνοικιών που τελούν υπό τον έλεγχο των ανταρτών, στοίχισαν τη ζωή σε 76 ανθρώπους, μεταξύ τους 28 παιδιά, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που δημοσιοποίησε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

"Ο αριθμός των μαρτύρων που σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς οι οποίοι έγιναν με βαρέλια εκρηκτικών ανέρχεται σε 76, μεταξύ τους 28 παιδιά μικρότερα των 18 ετών και 4 γυναίκες", ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο το οποίο στηρίζεται σε μεγάλο δίκτυο ένοπλων μελών της αντιπολίτευσης και σε ιατρικές πηγές.

Το Παρατηρητήριο, το οποίο νωρίτερα είχε κάνει λόγο για 36 νεκρούς μεταξύ των οποίων 15 παιδιά, δεν διευκρινίζει αν αντάρτες περιλαμβάνονται στα θύματα των αεροπορικών αυτών επιδρομών.

Σύμφωνα με το Κέντρο μέσων μαζικής ενημέρωσης του Χαλεπίου (CMA), ήταν "πρωτοφανείς" οι επιδρομές στην πόλη, που άλλοτε ήταν σημαντικό οικονομικό κέντρο.

Και οι Επιτροπές συντονισμού, που ενισχύουν την εξέγερση επί του πεδίου, διευκρίνισαν ότι οι επιδρομές αυτές που πραγματοποιήθηκαν με τη ρίψη βαρελιών με εκρηκτικά, έπληξαν και τις τέσσερις συνοικίες. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ