Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νεκροταφείο η Μεσόγειος! Συγκλονιστικό βίντεο από τον βυθό στην Λαμπεντούζα

15.05.2014 | 23:26
Ένα ρεπορτάζ γροθιά στο στoμάχι πραγματικά δημοσιεύει η Repubblica και το οποίο δείχνει τα πλάνα που τράβηξαν δύτες από την επιχείρηση ανάσυρσης από το βυθό των θυμάτων του ναυαγίου στη Λαμπεντούζα στις 3 Οκτωβρίου 2013.

Τα πλάνα είναι πολύ σκληρά με δεκάδες πτώματα στο βυθό της θάλασσας και το κουφάρι του πλοιαρίου που τους τράβηξε στον υγρό τους τάφο. Αυτές οι εικόνες είναι συγκλονιστικές και δείχνουν με τον πιο περίτρανο τρόπο πως η Μεσόγειος τείνει να εξελιχθεί σε ένα απέραντο νεκροταφείο ανθρώπων ταλαιπωρημένων που ψάχνουν μία καλύτερη τύχη, δικαίωμα να ζήσουν καλύτερα. 

Μάλιστα, το δημοσίευμα της Repubblica αναφέρει χαρακτηριστικά πως αυτές τις εικόνες η Ευρώπη προσποιείται ότι δεν τις βλέπει. 

Τότε στη Λαμπεντούζα είχε εκτυλιχθεί μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες για την Ευρώπη, όταν το πλοιάριο που επέβαιναν εκατοντάδες μετανάστες βυθίστηκε, με τραγικό απολογισμό 366 νεκρούς, 155 επιζώντες και 20 άνθρωποι που ποτέ δεν βρέθηκαν. 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ Διαβάστε ακόμη:

Γιατί οι Ευρωπαίοι δεν είναι "ευαίσθητοι" για τους μετανάστες που πνίγονται στην Τουρκία;Η Μεσόγειος γέμισε ξανά πτώματα - Νέο ναυάγιο με λαθρομετανάστες

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ