Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Νέο επεισόδιο στα Ίμια "ανακάλυψαν" οι γείτονες Τούρκοι! ΦΩΤΟ

19.01.2018 | 21:03
Νέο επεισόδιο στα Ίμια βλέπουν τα τουρκικά ΜΜΕ. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το τουρκικό site, nsonhaber.com, ένα σκάφος του τουρκικού λιμενικού προσπάθησε να φτάσει στα Ίμια αλλά δεν μπορούσε να δέσει τόσο λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, όσο επειδή ένα άλλο ελληνικό σκάφος που βρισκόταν εκεί τους εμπόδισε.

Νέα Ένταση στα Ίμια παραμονές της θλιβερής επετείου του 1996

Σύμφωνα με το τουρκικό δημοσίευμα ένα ελληνικό σκάφος ένα μίλι από τα Ίμια προερχόμενο από την Κάλυμνο εμπόδισε το τουρκικό  το οποίο είχε πλησιάσει πολύ κοντά στα Ίμια. Όπως γράφει το τουρκικό site το σκάφος του τουρκικού λιμενικού ήταν 50 μέτρα μακριά από τους βράχους των Ιμίων όταν το ελληνικό σκάφος το εμπόδισε. 

Υπενθυμίζεται ότι τα προεόρτια της θλιβερής επετείου στα Ίμια άρχισε η Άγκυρα ήδη από τις 17 Ιανουαρίου. Εκείνη την ημέρα οι επικίνδυνοι ελιγμοί σκάφους της τουρκικής ακτοφυλακής τύπου SG είχαν ως αποτέλεσμα να ακουμπήσει με την κανονιοφόρο Νικηφόρος που εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία στην περιοχή προχθές.  Μιλώντας στο OnAlert υψηλόβαθμη πηγή του Ελληνικού Πενταγώνου είχε τονίσει με μεγάλη επιείκια τότε τονίζοντας ότι επρόκειτο για έναν "άστοχο χειρισμό" από πλευράς των Τούρκων...


Σημειώνεται ότι η τουρκική σελίδα παραθέτει και... ντοκουμέντα τα οποία μπορείτε να δείτε παρακάτω.  

 

 


 http://www.ensonhaber.com

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ