Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέο "Iσλαμικό Eμιράτο" στα ανατολικά της Λιβύης - Μια ανάσα από την Κρήτη!

19.11.2014 | 17:46
Σύμφωνα με το CNN, οι τζιχαντιστές επεκτείνουν τη δράση τους στην Λιβύη, ιδρύοντας μάλιστα ένα νέο Ισλαμικό Εμιράτο στα πρότυπα του "Ισλαμικού Κράτους".

Η μαύρη σημαία (του Ισλαμικού Κράτους) ανεμίζει πάνω στα κυβερνητικά κτίρια. Τα αυτοκίνητα της αστυνομίας μεταφέρουν τα διακριτικά του ΙΚ. Το τοπικό γήπεδο ποδοσφαίρου χρησιμοποιείται για δημόσιες εκτελέσεις. Όλα αυτά σε μία πόλη της Συρίας ή του Ιράκ; Όχι, Σε μία πόλη στην ακτή της Μεσογείου, στην Λιβύη”, τονίζει το CNN.

Μάλιστα, έχουν επεκτείνει τον εδαφικό έλεγχο σε μια εκτεταμένη περιοχή της Ανατολικής Λιβύης, συμπεριλαμβανομένου της πόλης Ντέρνα, που βρίσκεται μόλις 200 ναυτικά μίλια νότια της Κρήτης.

"Η Ντέρνα σήμερα παρουσιάζει ομοιότητες με την Ράκκα, το αρχηγείο του ΙΚ στη Συρία" δήλωσε ένας  Λίβυος πρώην τζιχάντ." Συνεχίζοντας: "Το ΙΚ αποτελεί σοβαρή απειλή για την Λιβύη. Έχουν ξεκινήσει διαδικασίες ίδρυσης Ισλαμικού Εμιράτου στην Λιβύη".

Την περασμένη εβδομάδα, τα σώματα τριών ακτιβιστών κατα του ΙΚ βρέθηκαν στην πόλη Ντέρνα αποκεφαλισμένοι και σύμφωνα με τις πηγές του CNN, μια σειρά άλλων προσώπων, όπως δικαστές, αντιφρονούντες και στρατιωτικοί βρίσκονται επίσης στο στόχαστρο.(φωτογραφία αρχείου) Τον Οκτώβριο, το Ισλαμικό Συμβούλιο Νεότητας της Ντέρνα, είχαν διακηρύξει την πίστη τους στο "Ισλαμικό Κράτος".

Μια ανάσα επομένως από τις ακτές της Κρήτης βρίσκονται πλέον οι τζιχαντιστές, θέτοντας σε συναγερμό και τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης... και την Ελλάδα.  Διαβάστε περισσότερα για το άρθρο του CNN εδώ...


Πηγές: ibtimes.co.uk, newsit.gr,cnn


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ