Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέο μήνυμα Αποστολάκη για Τουρκία: Τι είπε στην ΥΠΑΜ της Γερμανίας

05.03.2019 | 19:10
Ξεκάθαρα μηνύματα για την Τουρκία αλλά και για την αμυντική συνεργασία της Αθήνας με τα Σκόπια, εξέπεμπψε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης στη συνάντηση που είχε με τη γερμανίδα ομόλογό του.

Απευθυνόμενος προς την Ούρσουλα Γκέρτρουντ φον ντερ Λάιεν τόνισε: “Έχουμε δύσκολο γείτονα . Η συνάντηση με Ακαρ ήταν πάνω σ' αυτό το πλάνο να ηρεμήσουν τα πράγματα. H Ελλάδα θέλει στην δύση τις χώρες της Ανατολής” Ταυτόχρονα επανέλαβε αναφορικα με την βόρεια γείτονα: “Θα υποστηρίξουμε τη Bόρειο Μακεδονία στην μετεξέλιξη των ενόπλων δυνάμεων της στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.”Η Ούρσουλα Γκέρτρουντ φον ντερ Λάιεν μίλησε με θερμά λόγια για τη χώρα μας: “Βρίσκομαι στο λίκνο της Δημοκρατίας” είπε η Γερμανίδα πολιτικός. Και πρόσθεσε με νόημα: “Μιλήσαμε για περιφερειακά ζητηματα. Οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται πλάι πλάι . Αποδεικνύουμε τη διαλειτουργικότητα των δύο χωρών και την οικοδόμηση της φιλίας.” Χρησιμοποίησε δε ιδιαίτερα εγκωμιαστικά λόγια για τη Συμφωνία των Πρεσπών: “είναι μια πραγματική ευρωπαϊκή συμφωνία που μετατρέπει ένα πρόβλημα σε συμφωνία.”

Αναφερόμενη δε στην μεγάλη πρόκληση που είναι η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού τόνισε με νόημα: βρισκόμαστε σε μια δυσκολη περιοχή που προσπαθουμε ν ανταπεξέλθουν οι δυνάμεις μας υπέρ της νόμιμης μετανάστευσης και να καταπολεμήσουν την παράνομη” Εξήρε δε την συμπαράταξη της Ελλάδας στα λειτουργικά ζητήματα της μόνιμης ευρωπαικής διαρθρωμένης συνεργασίας (PESCO) υπογραμμίζοντας: “είμαι ευγνώμων που αντιμετωπίζουμε πολλά θέματα μαζί. Για παράδειγμα με το γαλλογερμανικο σωμα και τις προμήθειες που πρέπει να τεθούν σε ένα καλύτερο θεμέλιο. “
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ