Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέο σκάνδαλο φακελώματος στην Τουρκία

19.09.2014 | 00:10
Για νέο σκάνδαλο φακελώματος στην Τουρκία κάνουν λόγο οι προσκείμενες στον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ ιμάμη Γκιουλέν - που βρίσκεται σε διαμάχη με τον Ερντογάν- εφημερίδες Zaman και Bugun . 

Τo Υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικών Πολιτικών της Τουρκίας καταγγέλεται ότι , ανοίξε μια νέα εποχή φακελώματος και πλέον καταχωρεί με τον κωδικό <<111>> τα άτομα για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι συνδέονται με το κίνημα του Gulen, αναφέρουν τα δημοσιεύματα.
Σχολιάζουν δε ότι ο κωδικός αυτός έφερε στη μνήμη την περίοδο, όπου ακολουθούνταν η τακτική φακελώματος με '‘κωδικό γένους’' για τις μειονότητες : οι Ρωμιοί καταχωρούνταν με τον κωδικό <<1>>, οι Αρμένιοι με τον κωδικό <<2>> οι Εβραίοι με τον κωδικό <<3>>.

Στο μεταξύ η κόντρα μεταξύ του Προέδρου Ερντογάν και της γκιουλενικής πλευράς έχει και οικονομικές πτυχές: Έτσι συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ του Προέδρου Ερντογάν και της γκιουλενικής τράπεζας Asya με την εφημερίδα Today’s Zaman να τον κατηγορεί ότι η εκστρατεία δυσφήμισης εναντίον της τράπεζας θα βλάψει αρνητικά την χρηματοπιστωτική και τραπεζική βιομηχανία της χώρας. Στο μεταξύ, η τράπεζα Asya ανακοίνωσε αύξηση του κεφαλαίου της από 900 εκατ. σε 1,12 δις τουρκικές λίρες.

Διαβάστε ακόμη:


Δεκάδες νέες προφυλακίσεις αστυνομικών στην Τουρκία


Το σεράι του Ερντογάν και ο συνομωσιολόγος σύμβουλός τουΣτις απειλές κατά Τουρκίας ο Γκιουλέν στο "Κόκκινο Βιβλίο" της Άγκυρας

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ