Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Νέο σχέδιο των ΗΠΑ για τις ''ζώνες ασφαλείας'';

27.01.2017 | 09:08
Ενδεχόμενη η δημιουργία ζωνών ασφαλείας προσφύγων και σε γειτονικές χώρες τις Συρίας θέλουν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με έγγραφο που κατέχει το Reuters. Η απόφαση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ για τη δημιουργία ζωνών ασφάλειας στη Συρία, είναι ενδεχόμενο να τον οδηγήσει στη λήψη δύσκολων αποφάσεων αναφορικά με το πόσο μακρυά μπορεί να πάει για την προστασία των προσφύγων, καθώς είναι ενδεχόμενη η λήψη απόφασης για την κατάρριψη ενός συριακού ή ρωσικού αεροσκάφους ή για την ανάπτυξη χιλιάδων Αμερικανών στρατιωτών στο έδαφος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών.

Ο Τραμπ δήλωσε προχθές ότι: “σίγουρα θα οργανώσω ζώνες ασφάλειας στη Συρία” για τους πρόσφυγες που διαφεύγουν από τις πολεμικές συγκρούσεις.
Σύμφωνα με έγγραφο για το οποίο έλαβε γνώση το Reuters, αναμένεται κατά τις επόμενες ημέρες να δοθεί εντολή στο αμερικανικό Πεντάγωνο, αλλά και το υπουργείο των Εξωτερικών των ΗΠΑ, προκειμένου να καταρτιστεί σχέδιο για την οργάνωση των ζωνών ασφάλειας στη Συρία, αλλά και σε γειτονικές χώρες.

Το παραπάνω έγγραφο δε γνωστοποιεί τους παράγοντες που θα καθιστούν “ασφαλή” μία ζώνη εδάφους, αλλά και τη φύση των απειλών από τις οποίες θα προστατεύονται οι πρόσφυγες που θα βρίσκουν καταφύγιο σε αυτή. Παράλληλα, δε γνωστοποιείται αν η νέα αμερικανική κυβέρνηση τάσσεται υπέρ της οργάνωσης μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Συρία, τόσο από τις ΗΠΑ, όσο κι από τους συμμάχους της. 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ