Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέο βαλλιστικό πύραυλο δοκιμάσε η Βόρεια Κορέα

09.05.2015 | 12:59
Η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε μια δοκιμαστική εκτόξευση από υποβρύχιο ενός νέου βαλλιστικού πυραύλου, τον οποίο η ηγεσία της χώρας θεωρεί στρατηγικό όπλο παγκοσμίου επιπέδου.

«Διεξήχθη δοκιμαστική εκτόξευση ενός ισχυρού στρατηγικού πυραύλου από υποβρύχιο», μετέδωσε το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Ο βαλλιστικός πύραυλος αυτός σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε κατόπιν «προσωπικής πρωτοβουλίας του Ανώτατου Διοικητή του Κορεατικού Λαϊκού Στρατού Κιμ Γιονγκ-Ουν», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Ο ηγέτης της ΛΔ Κορέας έδωσε την εντολή εκτόξευσης σε ένα υποβρύχιο και παρακολούθησε την πορεία της δοκιμής, ανέφερε ακόμη το KCNA.

Το πρακτορείο ανέφερε πως ο πύραυλος πληρεί τα πλέον σύγχρονα στρατιωτικά και τεχνολογικά πρότυπα και χαρακτήρισε τη δοκιμή του «επιτυχή», εξισώνοντάς την με την πρόσφατη εκτόξευση ενός δορυφόρου από τη χώρα.

«Η απόκτηση της τεχνολογίας (...) επιτρέπει στον ΚΛΣ (σ.σ. τον βορειοκορεατικό στρατό) να κατέχει ένα στρατηγικό όπλο παγκόσμιου επιπέδου, ικανό να πλήξει και να εξολοθρεύσει σε οποιαδήποτε ύδατα τις εχθρικές δυνάμεις οι οποίες καταπατούν την εθνική κυριαρχία και την αξιοπρέπεια (της ΛΔ Κορέας) και να διεξάγει υποβρυχιακές επιχειρήσεις», ανέφερε ακόμη το KCNA.

Η δοκιμή αυτή ακολούθησε την απόρριψη από μέρους της Πιονγκγιάνγκ των έντονων επικρίσεων των ΗΠΑ, που κατηγορούν τη ΛΔ Κορέας ότι αναπτύσσει ένα πρόγραμμα κατασκευής βαλλιστικών πυραύλων υπό το προκάλυμμα της διαστημικής έρευνας, αλλά και την υπόσχεσή της ότι θα στείλει περισσότερους δορυφόρους σε τροχιά, παραβιάζοντας ισχύουσες κυρώσεις των Ηνωμένων Εθνών.

Αν και ελάχιστες αμφιβολίες υπάρχουν για την ύπαρξη ενός ενεργού προγράμματος ανάπτυξης βαλλιστικών πυραύλων στη Βόρεια Κορέα, οι ειδικοί εμφανίζονται διχασμένοι όσον αφορά το πόση πρόοδο έχει σημειώσει στην πραγματικότητα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ