Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέοι από την Αυστρία εντάσσονται στην Τζιχάντ!

22.07.2014 | 18:39
Σε έξι ανέρχεται ο αριθμός των Αυστριακών υπηκόων που έχασαν έως σήμερα τη ζωή τους στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία, ενώ άλλοι οκτώ Αυστριακοί πολίτες συμμετέχουν αυτή τη στιγμή σε μάχες "στο πλευρό τρομοκρατικών ομάδων", αναφέρεται σε απάντηση που δόθηκε σήμερα από την Αυστριακή υπουργό Εσωτερικών, Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ, σε ερώτηση που είχε καταθέσει στην αυστριακή Βουλή το μεγαλύτερο κόμμα της αυστριακής αντιπολίτευσης, το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων.

Από την απάντηση γίνεται σαφές πως το μεγαλύτερο μέρος των μαχητών οι οποίοι έχουν μεταβεί έως τώρα από την Αυστρία στη Συρία δεν είναι Αυστριακοί υπήκοοι, ενώ, σύμφωνα με τα στοιχεία του αυστριακού υπουργείου Εσωτερικών, έχουν μεταβεί στη Συρία συνολικά 100 πρόσωπα από την Αυστρία, 40 από τα οποία έχουν επιστρέψει.

Με την επισήμανση πως οι αριθμοί προέρχονται σε αρκετές περιπτώσεις από αλληλοσυγκρουόμενες πληροφορίες από τα πεδία μαχών, στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι από το σύνολο των προσώπων που είχαν μεταβεί από την Αυστρία στη Συρία, περίπου 20 έχασαν τη ζωή τους σε μάχες στη διάρκεια του εκεί εμφυλίου πολέμου.

Όπως έγραψε πρόσφατα η αυστριακή εφημερίδα "Ντερ Στάνταρντ", πρόκειται για ετερογενή ομάδα προσώπων που έχουν μεταβεί στη Συρία από την Αυστρία, με περίπου το ήμισυ να είναι τσετσένικης προέλευσης και αρκετά με βοσνιακές, κουρδικές και τουρκικές ρίζες, ενώ, σύμφωνα με την εφημερίδα, διαφορετικοί είναι και οι λόγοι για τους οποίους νέοι άνθρωποι από την Αυστρία εντάσσονται στον τζιχάντ.

Στις φωτογραφίες απεικονίζονται δυο έφηβες Αυστριακές, 15 και 16 ετών που τον Απρίλιο του 2014, το έσκασαν από τα σπίτια τους και μετέβησαν άγνωστο πώς στη Συρία "για να πολεμήσουν για το Ισλάμ". Οι δυο έφηβες, Βοσνιακής καταγωγής έστειλαν, μήνυμα στις οικογένειες τους γράφοντας "θα συναντηθούμε στον Παράδεισο" . Η τύχη τους, παρά τις αναζητήσεις της Interpol, σήμερα αγνοείται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τζιχαντιστές εκδιώχθηκαν απο αντάρτες στη Συρία

150 Αυστραλοί μάχονται στο πλευρό των τζιχαντιστών στο Ιράκ

Διεύρυνση των κυρώσεων της ΕΕ σε βάρος του συριακού καθεστώτος
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ