Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέοι βομβαρδισμοί κατά Κούρδων από την Τουρκία

04.08.2015 | 18:45
Τουρκικά μαχητικά αεροπλάνα βομβάρδισαν σήμερα στόχους κούρδων ανταρτών στη νοτιοαναολική Τουρκία μετά το θάνατο δύο τούρκων στρατιωτών σε γειτονική πόλη από έκρηξη νάρκης, μετέδωσε το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Οι αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν ενώ αυξάνονται οι επιθέσεις εναντίον του στρατού από τους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και τα πλήγματα από τουρκικά μαχητικά εναντίον στόχων του PKK στο βόρειο Ιράκ.

Η αεροπορική επιχείρηση διήρκεσε 35 λεπτά και οι στόχοι στην επαρχία Νταγκλίτσα κοντά στα ιρακινά σύνορα καταστράφηκαν πλήρως, μετέδωσε το Dogan.

Νωρίτερα οι τουρκικές αρχές είχαν ανακοινώσει πως "δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και ένας στρατιώτης καθώς και ένας φρουρός χωριού (κουρδική παραστρατιωτική πολιτοφυλακή) τραυματίσθηκαν σε επίθεση και στις συγκρούσεις που ακολούθησαν σε αγροτική τοποθεσία της επαρχίας Σιρνάκ".
Μια τηλεχειριζόμενη νάρκη εξερράγη κατά τη διέλευση στρατιωτικής αυτοκινητοπομπής στην επαρχία Σιρνάκ, που βρίσκεται στα σύνορα με τη Συρία και το Ιράκ.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ