Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

Νέος Υπουργός Άμυνας ποιος θα είναι και πως θα επιλεγεί;

09.09.2014 | 00:01
Του Κων. Φράγκου

Κρίνεις ένα Ηγεμόνα (Πρωθυπουργό) και το μυαλό του, βλέποντας τους ανθρώπους που τον περιστοιχίζουν. Όταν είναι άξιοι, έντιμοι και πιστοί τότε ο Ηγεμόνας είναι σίγουρα συνετός γιατί κατόρθωσε να ξεχωρίσει τους άξιους και να τους κρατήσει πιστούς. Όταν όμως δεν είναι έτσι, ο Ηγεμόνας είναι αξιοκαταφρόνητος.
Νικολά Μακιαβέλι
(Ο Ηγεμόνας)

Ποιον λοιπόν θα επιλέξει ο κ. Πρωθυπουργός ως διάδοχο ενός, ομολογουμένως, επιτυχόντος, του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, που αποχωρεί;
Ο τελευταίος θ’ αφήσει τον θώκο περί το τέλος Οκτωβρίου αφού «ρίξει στο νερό» ένα υποβρύχιο (ΠΙΠΙΝΟΣ) και μία Τορπιλάκατο (ΡΙΤΣΟΣ) που οι ΜεϊμαρακοΜπένηδες τις είχαν εγκαταλείψει στο βυθό και χαιρετήσει το Στράτευμα «από εξέδρας» στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στο πλευρό του Προέδρου της Δημοκρατίας; Αν ο τελευταίος ευδοκήσει να παραστεί γιατί τελευταία σνομπάρει συστηματικά τις στρατιωτικές εκδηλώσεις. Ποιος, λοιπόν, θα τον διαδεχθεί (τον Υπουργό εννοώ και όχι τον Πρόεδρο όπου στην υπόθεση αυτή παίζεται μια φαρσοκωμωδία άνευ προηγουμένου).

Η επιλογή του κ. Πρωθυπουργού θα γίνει πιθανότατα με κομματικά ή τοπικιστικά κριτήρια. Προς δόξα της αξιοκρατίας!


Αν νομίζει κανείς ότι το αντιπατριωτικό δίδυμο των Σαμαρομπένηδων που μας κυβερνάει ενδιαφέρεται για την Άμυνα, πλανάται πλάνην οικτράν. Ότι καλό γίνεται στο Υπουργείο Άμυνας τώρα είναι γιατί, συγκυριακά και συμπτωματικά, βρίσκονται στους θώκους άξιοι άνθρωποι όπως οι κ. Αβραμόπουλος, Λαμπρόπουλος, με τις ομάδες τους, και άξιοι στρατιωτικοί. Το λέω μετά λόγου γνώσεως… Πώς λοιπόν ο κ. Α. Σαμαράς να έχει ίχνος συναισθήσεως της ευθύνης του στους ευαίσθητους τομείς όπως είναι η άμυνα και η ασφάλεια, όταν αρνείται πεισματικά ν’ αναγνωρίσει αποφάσεις δικαστηρίου για τα οικονομικά των στελεχών αφήνοντας το φρόνημά τους να καταρρεύσει και όταν διόρισε στο κρισιμότατο πόστο της ΕΥΠ, ως Αρχηγό, ένα προσωπικό του φίλο, Μεσσήνιο Αρχιτέκτονα(!!!) και ως Υποδιευθυντή έναν άλλο φίλο του, επίσης Μεσσήνιο, δικηγόρο του Πρωτοδικείου Καλαμάτας!

Όταν οι Αρχηγοί CIA, τουρκικής ΜΙΤ, ισραηλινής MOSSANT και αγγλικής Μ16 είναι προσωπικότητες στο χώρο της αντικατασκοπείας με σπουδές και εμπειρίες στο αντικείμενο! (Θα μου πείτε ότι ο αείμνηστος, Μέγας Αντιφατικός, Ανδρέας Παπανδρέου είχε διορίσει στην ΕΥΠ έναν Ελληνοαμερικανό… εστιάτορα της Αστόρια! It’s another story…) Πώς να τον εμπιστευθώ όταν υποκύπτει στον εκβιασμό του BENI να ελέγχει την ΓΔΑΕ, των φοβερών οργίων στα ΑΩ, επί πενταετία, (ίδετε το τελευταίο σχετικό ρεπορτάζ του ON ALERT)
Αυτά για τους απορούντες γιατί «μας πηδούν» οι γείτονες, ακόμη και οι Σκοπιανοί!

Ποιός λοιπόν;
Ανεκάλυψα ένα ωραίο κείμενο του κ. Περικλή Δημητρακόπουλου (ΝΕΑ 08.14) όπου σκιαγραφεί, με χάρη και χιούμορ το προφίλ δύο υποψηφίων για την έδρα, που τα’ ονόματά τους ακούγονται. Γράφεται «…. Αυτοί (οι περί ων ο λόγος) όταν είχαν την εξουσία επί Καραμανλή (σ.σ. του επιλεγομένου Ακαμάτου και Νταβατζηδοκτόνου) ήταν δύσκολο ν’ αφιερωθούν έστω για λίγο στον εξορθολογισμό της Δημοσίας Διοίκησης αλλά διέπρεψαν στη διακόσμηση αλλάζοντας κουρτίνες στα γραφεία τους ή θεωρούσαν ότι δεν νοείται επαγγελματικό ταξίδι στο Παρίσι χωρίς διαμονή σε πανάκριβα ξενοδοχεία και βόλτες με πολυτελείς λιμουζίνες μετά συγγενών και φίλων…».
Το FOUR SEASONS, όπως όλοι το ξέρουμε, δεν ήταν μόνο προνόμιο του Άκη. Υπήρξαν άλλοι χειρότεροι. Ο κ. Καραμανλής ουδέποτε επιχείρησε να τους συμμαζέψει. Του είχαν ξεφύγει. Όπως οι Βαρώνοι από τον Σημίτη. Εν τούτοις υπάρχουν σοβαροί πολιτικοί όπως ο κ. Ε. Αντώναρος και Δ. Ρέππας και αποκαλούν τους δύο ολετήρες «εθνικά κεφάλαια».

Να γιατί δεν πρέπει να ορισθεί

Η εξουσία είναι το ισχυρότερο αφροδισιακό.
Χένρι Κίσιτζερ

Επιστρέψας από τις ολιγοήμερες διακοπές μου εισήλθα στο διαδίκτυο όπου αφουγκράσθηκα μερικές φωνές να ζητούν, με πάθος, τον ορισμό του φίλου μου Επίτιμου Α/ΓΕΣ Στρατηγού κ. Φρ. Φράγκου ως Υπουργού Άμυνας, παραθέτοντας μερικά επιχειρήματα. Δεν ξέρω αν τον δυσαρεστήσω αλλά εγώ έχω επιχειρήματα που με πείθουν, δεν ξέρω αν το ίδιο συμβαίνει με τους αναγνώστες μου, ότι δεν πρέπει να γίνει ή ν’ αποδεχθεί πρόταση.

- Ο ίδιος Φ.Φ. έχει μεγαλύτερες φιλοδοξίες (και έχει τις δυνατότητες να τις στηρίξει), νομίζω, από την υπουργοποίηση λίγων μηνών και την επιβίβασή του στο πλοίο των Σαμαρομπένηδων που βαίνει «πάση δυνάμει» προς τις πόρτες της Πάρου. Και μετά; Τερματίζει.

- Σύμφωνα με ένα χρυσό κανόνα ο θώκος του ΥΕΘΑ δεν πρέπει να καταλαμβάνεται από στρατιωτικό που να μην είναι τουλάχιστον 10 χρόνια εκτός Στρατεύματος. Και οι λόγοι ευνόητοι. (Η προηγούμενη υπηρεσία του, θητεία του ήταν ολίγων εβδομάδων και υπηρεσιακή).

- Οι σημερινές συνθήκες του Στρατεύματος και της Άμυνας δεν τον ευνοούν καθόλου. Θα υποστεί την ψυχρολουσία άρνησης της Κυβέρνησης για κάθε παραχώρηση στα στελέχη κ.ά. κ.ά.

Στρατηγέ, κρατηθείτε «Τα μεγαλεία της Εξουσίας να φοβάσαι, ω ψυχή» λέει κάπου (Μάρτιαι Ειδο’ι) ο Μέγας Καβάφης.

Και όχι πολλά με Μπαλτάκους και άλλους αμφιλεγόμενους. Τα «καυγαδάκια» και ανταλλαγή απόψεων δεν βλάπτουν ούτε εκθέτουν όταν γίνονται με μέτρο. Ο κ. Μπαλτάκος αν σεβόταν το Στράτευμα δεν θα το έπαιζε παρασκηνιακός πραίτορας, γκαουλάϊτερ και οιωνεί Αρχηγός της «παράγκας» που σερβίριζε καταστάσεις προκτέων – αποστρατευτέων από φερέφωνά του στον έντιμο και σπουδαίο Αρχηγό – Στρατηγό κ. Ζιαζιά (προκαλέσας την παραίτησή του), δεν θα αποστράτευε τον εξ ίσου ικανότατο, εντιμότατο και κορυφαίο Αρχηγό Στρατηγό κ. Γκίνη, ούτε θα ανέβαινε στο βάθρο ν’ απονείμει ξίφη στους Ευέλπιδες. Το ότι βέβαια δέχθηκε ο ευγενέστατος Στρατηγός Ζιαζιάς να συναντηθεί μαζί του το θεωρώ ως μία κίνηση επίδειξης μεγαλοψυχίας αλλά και χιούμορ. Μάλλον ήθελε να κάνει πλάκα.

Ο κ. Α. Σαμαράς ελπίζω να έλαβε μάθημα από την αστοχία του της χρησιμοποίησης Μπαλτάκου ως «κουμανταδόρου» στις Ε.Δ. Μαύρη εποχή… Οι παραγοντίσκοι, παρασκηνιακοί και οι αποφεύγοντες να κοιτάξουν στα μάτια τους πολίτες, δεν έχουν πια πέραση.
Ποιος θα είναι ο νέος Υπουργός, λοιπόν. Μάλλον ο ίδιος ο κ. Σαμαράς με «βοηθό» (πέραν της κ. Γεννηματά και κ. Λαμπρόπουλου) του κ. Γραμματέα κ. Αντ. Οικονόμου. Ίδομεν. Εγώ, προσωπικά, έχω κατά νου κατάλληλο. Νομίζω ότι συμπίπτει η γνώμη μου μ’ αυτή του αγαπητού μου Πάρι Καρβουνόπουλου. Ποιος μας ρωτάει;

Ο Κων. Φράγκος είναι Υπ/γος ε.α. Αναλυτής Αμυντ. Θεμάτων
Συγγραφέας – DEA Σορβόννης στα Αμυντικά

ΥΓ1: Το θλιβερό πολιτικό δίδυμο που μας κυβερνά ανατριχιάζει με την ιδέα να προχωρήσει σε εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για επανόρθωση της λεηλασίας των στρατιωτικών, λόγω «μη ύπαρξης πιστώσεων» ενώ ουδόλως το εμποδίζει να διορίζει επώνυμα κομματικά στελέχη της νομενκλατούρας σε θέσεις με παχυλά μηνιάτικα! Παπουτσής 15.000, Παπαθανασίου 12.000, Πλασκοβίτης 12.000, Λιντζέρης 8.000, Τόλκας 8.000 κ.ά κ.ά. . Προ εβδομάδες ο μεν υιός Ζαγορίτη διορίσθηκε στην Ευρωβουλή ο δε ίδιος, κ. Ζαγορίτης Συνήγορος του Καταναλωτή. Απλά σας θυμίζω ότι ο τελευταίος έχει προσφέρει υψηλές υπηρεσίες στη χώρα όντας μέλος της εξεταστικής επιτροπής Τραγάκη ( ομού με κ. Βενιζέλο, Λοβέρδο, Καρχιμάκη κ.ά.)στο τρισάθλιο σκάνδαλο προμήθειας των TOR-M1 και TPQ-37 που αθώωσαν πανηγυρικά τους Ακογιάννους.

Διαβάστε ακόμη:

Ποιο είναι το όνομα ΕΚΠΛΗΞΗ για διάδοχος του Αβραμόπουλου - Ποιοι "κάηκαν" και γιατί!Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σαν "χρυσό χαπάκι" - Πως ψάχνουν τον νέο υπουργό


Διάδοχος Αβραμόπουλου: Ο Φράγκος ο Κωσταράκος,ο Μπαλτάκος και άλλες ιστορίες!

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ