Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νερό στην κατεχόμενη Κύπρο από τη Τουρκία με στόχο την κυπριακή ΑΟΖ

26.09.2015 | 08:49
Σύμφωνα με την τουρκική «Μιλλιέτ», ολοκληρώθηκε το έργο μεταφοράς ύδατος, μέσω αγωγού, από την Τουρκία στα κατεχόμενα, ενώ στην τελετή εγκαινίων που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Οκτωβρίου πρόκειται να  παρευρεθεί ο Τούρκος πρόεδρος Τ. Ερντογάν.

Η τουρκική εφημερίδα έχει αποκλειστικές φωτογραφίες από το πρόγραμμα, το οποίο ονομάστηκε «Σχέδιο του Αιώνα» και αναφέρει ότι για πρώτη φορά στον κόσμο εφαρμόζεται μια τέτοια μέθοδος. Το νερό μεταφέρθηκε στην Κερύνεια και προς το παρόν για ένα χρονικό διάστημα θα ρέει στις ακτές της πόλης μέχρι να καθαριστούν οι σωλήνες. Στόχος είναι στην συνέχεια να οδηγηθεί στο φράγμα που έγινε στην Πανάγρα για τον σκοπό αυτό και από εκεί να διανεμηθεί στην κατεχόμενη Λευκωσία. Ο λεγόμενος «υπουργός» περιβάλλοντος, Κουτλού Εβρέν, δήλωσε στην Μιλλιέτ ότι «πραγματοποιήθηκε ένα θαύμα», προσθέτοντας ότι «το πιο πολύτιμο πράγμα στον κόσμο είναι το νερό και η μεταφορά του νερού από την μητέρα πατρίδα είναι μεγάλο γεγονός». Ανέφερε ότι «με το νερό θα αυξηθούν οι επενδύσεις και θα αναπτυχθεί η γεωργία». «Υπό την ονομασία νερό της ειρήνης μπορούμε να δώσουμε νερό και στους ελληνοκύπριους», ανέφερε. Σύμφωνα με την Μιλλιέτ, το νερό από την Τουρκία θα καλύψει τις ανάγκες των κατεχομένων για 50 χρόνια. Θα μεταφέρονται 75 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού το χρόνο, καταλήγει η είδηση.

Η υπόθεση της μεταφροράς νερού δεν είναι τυχαία . Η Άγκυρα θα την εκμεταλλευθεί.
Από εδώ και στο εξής θα πολλαπλασιαστούν οι δηλώσεις των τουρκοκυπρίων αξιωματούχων ότι το νερό θα μοιραστεί και στους ελληνοκύπριους όταν θα λυθεί (όπως θέλουν αυτοί) το Κυπριακό.


Θα αρχίσει να ακούγεται και το επιχείρημα «ελάτε να μοιραστούμε το νερό και τα οφέλη από τους υδρογονάνθρακες στην κυπριακή ΑΟΖ».

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ