Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νετανιάχου: "Θα χτυπήσουμε ακόμη και μόνοι μας το Ιράν"

01.10.2013 | 23:01
Το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει ποτέ στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικό όπλο και είναι έτοιμο να δράσει "μόνο του" για να το εμποδίσει, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

"Το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα. Αν το Ισραήλ είναι υποχρεωμένο να δράσει μόνο του, θα δράσει μόνο του", πρόσθεσε μιλώντας από το βήμα της 68ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Το Ιράν δεν έχει περάσει ακόμη την κόκκινη γραμμή, αλλά είναι σε θέση να "επιταχύνει" αν το θελήσει, σημείωσε εξάλλου ο ίδιος.

Ο μόνος τρόπος για να εμποδιστεί με ειρηνικό τρόπο μια ανάπτυξη από το Ιράν πυρηνικών όπλων είναι να συνδυαστούν σκληρές κυρώσεις με μια αξιόπιστη στρατιωτική απειλή, πρόσθεσε ο Νετανιάχου.

"Μην εγκαταλείπετε τις πιέσεις (στο Ιράν)", σημείωσε, προσθέτοντας ότι η μόνη συμφωνία που θα μπορούσε να γίνει με τον Ιρανό πρόεδρο Χασάν Ροχανί είναι αυτή που θα προέβλεπε "την πλήρη εξάλειψη του προγράμματος πυρηνικών όπλων του Ιράν".

"Ο Ροχανί είναι ένας λύκος μεταμφιεσμένος σε πρόβατο. Ένας λύκος που προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια της διεθνούς κοινότητας. Όπως όλοι οι άλλοι, εύχομαι να μπορούσαμε να πιστέψουμε τα λόγια του Ροχανί, αλλά πρέπει να επικεντρωθούμε στις πράξεις του Ιράν", υπογράμμισε ακόμη ο Ισραηλινός πρωθυπουργός. 

Διαβάστε ακόμη:


Κυρώσεις στο Ιράν - Ο Νετανιάχου λέει όχι στη χαλάρωση

Ο Ομπάμα μίλησε με τον ιρανό πρόεδρο


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ