Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Νετανιάχου: Το Ιράν έχει μυστικό εξοπλιστικό πρόγραμμα

30.04.2018 | 21:08
Πρώτη δημοσίευση: 2018-04-30 20:31:48
Τελευταία ενημέρωση:2018-04-30 21:03:48

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένζταμιν Νετανιάχου προέβη σε δηλώσεις "φωτιά" από το υπουργείο Άμυνας.  Όπως είπε ο Ισραηλινός Πρόεδρος το Ιράν έχει μυστικό εξοπλιστικό πρόγραμμα. Για να υποστηρίξει τη θέση του παρουσίασε στοιχεία τα οποία δείχνουν ότι το Ιράν ψεύδεται σχετικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα.

“Το Ιράν είπε ψέματα”

Ο Νετανιάχου παρουσίασε τα στοιχεία με τη βοήθεια μιας μεγάλης οθόνης η οποία έγραφε: “Το Ιράν είπε ψέματα”, με μεγάλα κεφαλαία γράμματα. Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ έχει εδώ και καιρό τονίσει την αντίθεση του στην συμφωνία για τα πυρηνικά του 2015. Μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο την Κυριακή, ο Νετανιάχου δήλωσε ότι "η προσπάθεια του Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα" παραμένει "η μεγαλύτερη απειλή" για το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και ολόκληρο τον κόσμο.

Τραμπ: Η πυρηνική συμφωνία για τα πυρηνικά είναι η χειρότερη που έχει γίνει ποτέ


Από την πλευρά του, ο Ντόναλτ Τραμπ έχει απορρίψη τη συμφωνία για τα πυρηνικά με το Ιράν, ενώ την περιέγραψε ως τη χειρότερη συμφωνία που έχει γίνει ποτέ. Απείλησε ότι οι ΗΠΑ θα βγουν από τη συμφωνία αυτή. Η απειλή του Τραμπ θα γίνει πραγματικότητα αν δεν ανανεώσει την απαλλαγή των κυρώσεων κατά του Ιράν μέχρι τις 12 Μαΐου.

Σε κάθε περίπτωση, οι ηγέτες του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας και της Γερμανίας δεσμεύθηκαν να υπερασπιστούν την πυρηνική συμφωνία του Ιράν σε κοινή τους δήλωση την Κυριακή 29.4.2018. Όπως δήλωσαν θεωρούν ότι είναι ο " καλύτερος τρόπος" να κρατήσει το Ιράν μακριά από την κατοχή πυρηνικών όπλων.

Βίντεο: Οι δηλώσεις Νετανιάχου


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ