Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νετανιάχου: Οι αεροπορικές επιδρομές ήταν ένα "ισχυρό πλήγμα" στο Ιράν και στη Συρία

11.02.2018 | 21:27
 Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα πως η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία, η οποία πραγματοποίησε χθες σειρά επιδρομών στη Συρία, κατέφερε «ισχυρό πλήγμα» στο Ιράν και στις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος.

«Καταφέραμε χθες ισχυρό πλήγμα στις ιρανικές και συριακές δυνάμεις», δήλωσε ο Νετανιάχου. Θα συνεχίσουμε να πλήττουμε όλους εκείνους που προσπαθούν να μας επιτεθούν», προειδοποίησε, σύμφωνα με ανακοίνωση που διανεμήθηκε από το γραφείο του.

«Αυτή είναι η πολιτική μας και αυτή θα παραμείνει», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος το οποίο κατηύθυναν Ιρανοί ειδικοί που βρίσκονταν στη Συρία εισέδυσε χθες στον ισραηλινό εναέριο χώρο όπου και καταρρίφθηκε. Σε αντίποινα η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία επιτέθηκε σε μια «ιρανική» βάση στη Συρία, απ΄όπου εκτοξεύθηκε το μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Ένα από τα ισραηλινά αεροσκάφη που συμμετείχε στην επιχείρηση αυτή επλήγη από πύραυλο που εκτοξεύθηκε από τη Συρία και συνετρίβη σε ισραηλινό έδαφος. Οι δύο πιλότοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Ο ένας από αυτούς, που τραυματίστηκε σοβαρά, χειρουργήθηκε και η κατάστασή του παρουσιάζει έκτοτε βελτίωση, σύμφωνα με τον στρατό.

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία ανταπάντησε εξαπολύοντας επιδρομές εναντίον 12 συριακών και ιρανικών στόχων.

Σήμερα, πολιτικοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι καθώς και οι σχολιαστές τόνισαν το προηγούμενο που δημιούργησαν αυτές οι αντιπαραθέσεις.
«Πρώτη άμεση στρατιωτική αντιπαράθεση ανάμεσα στο Ισραήλ και στο Ιράν», είναι ο τίτλος των εφημερίδων Maariv και Ydiot Aharanot.

Τα ΜΜΕ επέμειναν επίσης στο γεγονός πως το καταρριφθέν F-16 είναι το πρώτο ισραηλινό αεροσκάφος που καταρρίπτεται μετά τον πόλεμο στον Λίβανο το 1982.

Το αεροσκάφος επλήγη σε ισραηλινό έδαφος από πύραυλο που εκτοξεύθηκε από τη Συρία, απόδειξη πως «οι πύραυλοι δεν γνωρίζουν σύνορα», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του στρατού ο πτέραρχος Άμον Άιν Νταρ.

Σύμφωνα με ειδικούς, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος που αναχαιτίστηκε πάνω από την ισραηλινή επικράτεια είναι το πρώτο που κατηύθυναν άμεσα Ιρανοί, οι οποίοι εμπλέκονται στρατιωτικά στη Συρία στο πλευρό του καθεστώτος.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Τζόναθαν Κόνρικους, δήλωσε σήμερα πως το μη επανδρωμένο αεροσκάφος ήταν αντίγραφο ενός αμερικανικού μοντέλου που κατάσχεσε το Ιράν το 2011 σύμφωνα με τις αναλύσεις των συντριμμιών.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ