Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκες Κούρδων κατά των τζιχαντιστών στο Ιράκ

17.12.2014 | 16:21
Σφοδρή επίθεση κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) εξαπέλυσαν οι Κούρδοι Πεσμεργκά του Ιράκ, υποστηριζόμενοι, στενά, από πολεμικά αεροσκάφη της συμμαχίας Αμερικανών και Αράβων.

Αν η επίθεση εξελιχθεί ευνοϊκά, όπως όλα δείχνουν, οι Κούρδοι θα καταφέρουν να καταλάβουν την πόλη Σιντζάρ και να άρουν την πολιορκία της κοινότητας των Γιαζιντί που ζουν, αποκλεισμένοι, από τον περασμένο Αύγουστο, από το ISIS, στα βουνά του Σιντζάρ (διαβάστε περισσότερα για την πολιορκία των Γιαζιντί στο Σιντζάρ και δείτε χάρτη εδώ), στο βορειοδυτικό Ιράκ, σε απόσταση 100, περίπου, χιλιομέτρων, από τη Μοσούλη.

“Η επίθεσή μας εξελίσσεται κανονικά. Πριν επιτεθούμε τα συμμαχικά αεροσκάφη βομβάρδιζαν τους τζιχαντιστές επί ώρες”, δήλωσε εκπρόσωπος των Πεσμεργκά. Ήδη οι Κούρδοι κατάφεραν να απελευθερώσουν δύο χωριά της περιοχής, όπου είχαν οχυρωθεί οι τζιχαντιστές, με σκοπό να αμυνθούν μέχρις εσχάτων. Τελικά όμως, υποχρεώθηκαν, να τραπούν σε φυγή.

Οι Κούρδοι επιτέθηκαν τα ξημερώματα, χθες, αλλά οι μάχες συνεχίζονται, ως αυτή την ώρα, σε όλο το μήκος του μετώπου, όπως είπε ο εκεί διοικητής των Πεσμεργκά Ρασίντ Χατζί Αλί.

Οι τζιχαντιστές του ISIS έχουν αναπτύξει νέες τακτικές μάχης, από την στιγμή που άρχισαν οι εναντίον τους συμμαχικοί, από αέρος, βομβαρδισμοί, διασπείροντας τις δυνάμεις τους στον χώρο, ώστε να δίνουν το μικρότερο δυνατό στόχο στα συμμαχικά αεροσκάφη.

Ωστόσο, στην προκειμένη περίπτωση, δεν είχαν άλλη επιλογή από το να αμυνθούν στα μόνα σημεία στηρίγματος που ήταν διαθέσιμα στην περιοχή, στα δύο χωριά. Εκεί, απλώς, δέχτηκαν συντριπτικά πλήγματα από τα συμμαχικά αεροσκάφη, αδυνατώντας να αντιδράσουν.

Πηγή: worldbulettin

Μετάφραση-επιμέλεια: On Alert


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ