Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίμιτς για Σκοπιανό: Υπό διαπραγμάτευση μόνο τα θέματα που αφορούν στο όνομα

03.02.2018 | 06:15
Το μήνυμα ότι στο Σκοπιανό, υπό διαπραγμάτευση είναι μόνο τα θέματα που αφορούν στο όνομα, έστειλε ο ειδικός απεσταλμένος του γ.γ. του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, λίγες ώρες μετά τις κρίσιμες συναντήσεις σε Αθήνα και Σκόπια.

Μετά την συνάντηση του με τον υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων κ. Ντιμιτρόφ, ο Μάθιου Νίμιτς ερωτηθείς για τα θέματα ταυτότητας και εθνικότητας, στα οποία ο κ. Ντιμιτρόφ εμφανίστηκε αδιάλλακτος, τόνισε ότι «όλα τα έθνη έχουν την δική τους αντίληψη για την ταυτότητα τους και το να διαταραχθεί αυτό είναι δύσκολο για κάποιον να το αποδεχθεί. Τα θέματα που είναι υπό διαπραγμάτευση έχουν να κάνουν με το όνομα της χώρας» ξεκαθάρισε ο κ. Νίμιτς.

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ, μιλώντας στο euronews τόνισε ότι υπάρχει παράθυρο ευκαιρίας και πως τώρα είναι η κατάλληλη ώρα για την επίλυση του ονοματολογικού που εκκρεμεί για περισσότερα από 25 χρόνια, επισημαίνοντας ωστόσο πως «ο χρόνος δεν είναι με το μέρος μας».

Ο Μάθιου Νίμιτς δεν θέλησε να σχολιάσει την διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ, κάτι για το οποίο ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ έχει δεσμευτεί, ενώ ξεκαθάρισε πως η συνταγματική αναθεώρηση στην γείτονα χώρα είναι ένα θέμα που πρέπει να λυθεί σε εθνικό επίπεδο.

Παράλληλα, επεσήμανε πως το θέμα της ονομασίας παραμένει ανοικτό, διαψεύδοντας τις διαρροές ότι η Ελληνική κυβέρνηση προκρίνει τo Gorna Makedonija και η ΠΓΔΜ τo Nova Macedonija. 

Δείτε τη συνέντευξη Νίμιτς

 

ΠΗΓΗ: width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen style="border:0;position:absolute;top:0;left:0;width:100%;height:100%"></iframe></figure><p style="margin:6px 0;text-align:right;width:100%;"><a style="padding:0 20px;font-size:10px;color:#000;text-decoration:none;font-family:open sans,Helvetica,Arial,sans-serif" target="_blank" href="http://gr.euronews.com/2018/02/02/o-mathiou-nimetz-apokleistika-sto-euronews">O Μάθιου Νίμιτς αποκλειστικά στο Euronews | Euronews</a></p></div>" target="_blank">gr.euronews.com


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ