Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νησιά στην απόλυτη εγκατάλειψη! Και η Σίφνος χωρίς γιατρό!

28.03.2013 | 21:05
Όσοι παριστάνουν ότι αγωνιούν για το Αιγαίο και τα νησιά του καλό θα είναι να σταμτήσουν να προσποιούνται και να κάνουν κάτι για να σταμτήσουν την αναγκαστική φυγή των κατοίκων. Μετά την Πάτμο η οποία όπως έχει γράψει το Onalert περιμένει…το άγιο Super Puma,για να γλιτώσει τους ασθενείς της, τώρα και η Σίφνος μπαίνει στη λίστα των νησιών χωρίς γιατρούς! Το ερώτημα αν η κυβέρνηση εκτός από το να τσακώνεται όλη μέρα με τον ΣΥΡΙΖΑ, έχει καθόλου συναίσθηση του τι συμβαίνει στην επικράτεια που κυβερνά έχει καταντήσει μάλλον ρητοτικό.

Ο Ιατρικός Σύλλογος σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

Χωρίς Παιδίατρο και η Σίφνος : Ο εθνικός Επανασχεδιασμός για την Ανασυγκρότηση της Υγείας πρέπει να αρχίζει και όχι να τελειώνει από τα νησιά μας
Πόσο ακόμη θα συνεχιστεί η καθολική παράλυση ολόκληρων νησιών όταν παραιτείται ένας γιατρός σε αυτή τη χώρα; Πόσο ακόμη χιλιάδες παιδιά στα νησιά θα μένουν στο Έλεος του Θεού, χωρίς γιατρό, όταν η υπερπληθώρα των γιατρών στην Ελλάδα έχει εκτινάξει την ιατρική ανεργία στα ύψη; Πόσο ακόμη το παράδοξο και το τυχαίο στην Ελλάδα θα καθορίζει τη Δημόσια Υγεία, χωρίς έναν σοβαρό Εθνικό Επανασχεδιασμό για την Ανασυγκρότηση του Συστήματος Υγείας;
Μετά την Πάτμο, η Σίφνος και μετά κάποια άλλο νησι…το ένα μετά το άλλο χωρίς γιατρό…
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, συμπαραστεκόμενος στους γονείς της Σίφνου αλλά και σε κάθε ελληνική οικογένεια, της οποίας η Υγεία και η Ζωή απειλείται χωρίς γιατρό και φάρμακα, τονίζει για ακόμη μία φορά ότι ο εθνικός Επανασχεδιασμός για την Ανασυγκρότηση της Υγείας πρέπει να αρχίζει και όχι να τελειώνει από τα νησιά μας, από τους «συνοριοφύλακες» της πατρίδας μας, που έχουν στα χέρια τους την ασφάλεια των συνόρων μας.
Θα ενισχύσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη Σίφνο, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Κυκλάδων και τον Πρόεδρο της κο Πανοηλία, ώστε τα παιδιά του νησιού να μη μείνουν ακάλυπτα.
Τονίζουμε ότι 175 καρδιολογικοί και οφθαλομολογικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν μέσα στο Μάρτιο στα παιδιά της Σίφνου από πεντε εξειδικευμένους παιδοκαρδιολόγους και παιδοοφθαλμιάτρους, εθελοντές μας από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής που δημιούργησαν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Και θα παραμείνουμε στο πλευρό της Σίφνου, ώσπου οι ιθύνοντες της Υγείας αντιλαμβανόμενοι την κρισιμότητα που ορίζει η κατάσταση στους εγκαταλειμμένους νησιώτες μας, αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αυτή η βοήθεια είναι χρέος όλων μας: είναι η ελάχιστη προσφορά στο μεγάλο αγώνα ζωής για να κρατήσουν τη δική μας Γη Ελληνική με το σώμα και τη ψυχή τους”. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ