Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Ν.Κορέα: Oι αρχές ζητούν την σύλληψη της Προέδρου Παρκ Γκιούν-Χιέ

27.03.2017 | 10:07
Οι εισαγγελικές αρχές της Νότιας Κορέας ζήτησαν την σύλληψη της αποπεμφθείσας προέδρου της χώρας Παρκ Γκιούν-Χιέ, λίγες ημέρες μετά την μαραθώνια κατάθεσής της για το σκάνδαλο διαφθοράς και κατάχρησης εξουσίας που οδήγησε στην καθαίρεση και την δίωξή της.

Έπειτα από πολύμηνη έρευνα και αλυσιδωτές αποκαλύψεις που προκάλεσαν γιγάντιες διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς και υπέρ της δικαστικής της δίωξης, το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας επικύρωσε στις αρχές του Μαρτίου την καθαίρεση της προέδρου από το νοτιοκορεατικό κοινοβούλιο.
Η υπόθεση επικεντρώνεται στην Τσόι Σουν-Σιλ, την εξ απορρήτων φίλη της Παρκ, η οποία κατηγορείται ότι εκμεταλλεύθηκε τη σχέση της με την πρόεδρο της Νότιας Κορέας για να αποσπάσει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια από τις μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας.

Στο σκάνδαλο αυτό η Παρκ Γκιούν-Χιέ κατηγορείται ως συνεργός της φίλης της. "Η κατηγορούμενη καταχράσθηκε τις τεράστιες εξουσίες και τη θέση της προέδρου για να λάβει μίζες από εταιρείες ή για να παραβιάσει την ελευθερία διαχείρισης επιχειρήσεων και έγινε πηγή διαρροής σημαντικών και εμπιστευτικών πληροφοριών σχετικά με κρατικές υποθέσεις", αναφέρεται στην ανακοίνωση της εισαγγελίας.

"Πληθώρα αποδείξεων έχει συγκεντρωθεί, όμως η κατηγορούμενη αρνείται τις κατηγορίες και υπάρχει κίνδυνος καταστροφής στοιχείων", αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση η οποία αιτιολογεί έτσι την εντολή σύλληψης της Παρκ. Η κα. Τσόι κρατείται και θα ήταν "αντίθετο στις αρχές της ισονομίας" να μην συλληφθεί και η πρώην πρόεδρος, αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ