Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΝΝΑ: Πρωτοποριακή μέθοδος αρθροσκοπικής ιατρικής - ΒΙΝΤΕΟ

22.03.2016 | 11:02
 
Ανανέωση ώρα 14:10

Για πρώτη φορά εισήχθη στην Ελλάδα και εφαρμόζεται με απόλυτη επιτυχία από το Γναθοχειρουργικό τμήμα, του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, μια πρωτοπόρα για τα ελληνικά ιατρικά δεδομένα «αναίμακτη» χειρουργική επέμβαση, στη βάση του κρανίου, στην κροταφογναθική διάρθρωση, διαστάσεων μόλις 2cm , που ενώνει τη βάση του κρανίου με τη γνάθο – προς αποκατάσταση βλαβών και χρόνιων παθήσεων, με την μέθοδο της «Αρθροσκόπησης».

Η νέα πρωτοπόρος στην Ελλάδα για την Στοματική και Γναθοπροσωπική Χειρουργική, μέθοδος, βάζει τέλος στην χρόνια ταλαιπωρία ασθενών που πάσχουν από επώδυνες διαταραχές της «κροταφογνθαθικής διάρθρωσης»,γνωστών και ως "Σύνδρομο TMJ", το ποσοστό των οποίων, όπως πιστοποιείται από Ωτορινολαρυγγολόγους και Γναθοχειρουργούς, τελευταία ολοένα και αυξάνεται. Έως σήμερα η αντιμετώπιση των περισσότερων από τις παθήσεις του «Συνδρόμου TMJ», αντιμετωπίζονταν συντηρητικά χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.

Με την νέα μέθοδο, ο μονόδρομος της «ανοιχτής» δια νυστεριού, τρίωρης χειρουργικής επέμβασης, μεγαλύτερης επικινδυνότητας, με αυξημένους κινδύνους τυχόν επιπλοκών σε νευρικούς και άλλους ιστούς της περιοχή, παύει να υφίσταται.

Στο ολιγόλεπτο βίντεο ο Δ/ντής της Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής Κλινικής, του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, Στοματικός και Γναθοπροσωπικός Χειρουργός, Πλωτάρχης Παναγιώτης Σεννής περιγράφει την πρωτοπόρα επέμβαση που παρουσιάστηκε στο πρόσφατο Πολυθεματικό Συνέδριο του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών. 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ