Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νoble Jump 2017: Άσκηση με πραγματικά πυρά στη Ρουμανία - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

12.06.2017 | 13:48
 
Της Ελένης Παναγιώτου 

Άσκηση με πραγματικά πυρά πραγματοποιείται σήμερα στο πλαίσιο της νατοϊκής άσκησης Noble Jump στη Ρουμανία. Η πόλη Cincu και συγκεκριμένα η περιοχή Sibiu, είναι είναι η πόλη  εκπαίδευσης. Το onalert.gr βρίσκεται εδώ για την άσκηση στην οποία συμμετέχουν 4000 στρατεύματα.  Ακολουθούν πλάνα από την άσκηση: 
Υπενθυμίζουμε ότι στην άσκηση Noble Jump του ΝΑΤΟ συμμετέχουν περίπου 4.000 στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) από 10 κράτη μέλη της συμμαχίας (Αλβανία, Βουλγαρία, Ην. Βασίλειο, ΗΠΑ, Ισπανία, Λεττονία, Ρουμανία, Νορβηγία, Ολλανδία, Πολωνία). Η άσκηση ξεκίνησε στις 6 και θα ολοκληρωθεί στις 14 Ιουνίου 2017.

Σκοπός της άσκησης

Όπως έχει ήδη επισημάνει το onalert.gr o σκοπός της άσκησης, η οποία σχεδιάστηκε από την Allied Joint Force Command Naples, είναι ο έλεγχος των διαδικασιών ανάπτυξης και λειτουργικότητας του επιχειρησιακού συμμαχικού σχηματισμού, Very High Readiness Joint Task Force-VJTF.

Ο ρόλος της χώρας μας

Η Ελλάδα συμμετέχει στην άσκηση παρέχοντας υπηρεσίες φιλοξενούντος έθνους κατά την διέλευση από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, μονάδων ΕΔ του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ισπανίας και της Αλβανίας, στο πλαίσιο συμμετοχής τους στην άσκηση, τόσο κατά την φάση ανάπτυξης τους (από 29 Μαΐου έως και 2 Ιουνίου 2017) όσο και κατά την φάση αναδίπλωσης τους (από 17 έως και 22 Ιουνίου 2017). 


Βίντεο:
Από την άσκηση με πραγματικά πυρά στο πλαίσιο της  Noble Jump 2017
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ