Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Νοικάρης" Ελλήνων ο Μπαγίς

17.05.2013 | 00:27
Του Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ 

Nοικάρης Ελλήνων μπορεί να γίνει ο  ο  πολύς κ. Μπαγίς, Υπουργός για την ΕΕ της Τουρκίας! Αυτό ενδέχεται να γίνει μετά την απόφαση των αρμοδίων τουρκικών υπηρεσιών να επιστρέψουν στην ελληνική κοινότητα  του ρωμαίικου σχολείου του Ορτακιόι Κωνσταντινούπολης  που είχε  καταπατήσει και χρησιμοποιούσε για γραφεία του το προαναφερθέν τουρκικό Υπουργείο! Ο επικεφαλής του Ιδρύματος του Αγίου Φωκά στην Κωνσταντινούπολη (Ayia Foka Foundation), κ. Στράτος Ντολτσινιάδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση και δήλωσε ότι θα αποσύρει την υπόθεση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ( όπου είχε προσφύγει η κοινότητα πολλά χρόνια πριν και η έκδίκαση της οποίας φαίνεται ότι φόβισε τους Τούρκους και το επέστρεψαν). Η δικαστική διαμάχη - πρόσθεσε - ξεκίνησε το 1987 και υπογράμμισε ότι «σε περίπτωση που το κρίνουμε σκόπιμο, θα νοικιάσουμε το κτίριο στο Υπουργείο ΕΕ».

«Η διοίκηση του Ιδρύματος θα αποφασίσει πώς θα αξιοποιήσει το κτίριο», τόνισε και πρόσθεσε ότι η επιστροφή του ρωμαίικου σχολείου είναι συμβολικής σημασίας που προέρχεται κυρίως από το γεγονός ότι το κτίριο χρησιμοποιούνταν για να στεγάσει τα γραφεία υπουργείου ΕΕ της Τουρκίας στην Κων/πολη>> δήλωσε στην   εφ/δα Hurriyet Daily New ο  πρόεδρος της Ένωσης των Μειονοτικών Βακουφίων, κ. Λάκης Βίνγκας, που σημείωσε ότι η απόφαση του κοινοποιήθηκε αμέσως μετά την συνάντηση των νομικών φορέων των μειονοτικών ιδρυμάτων που πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα. 
Το γραφείο Τύπου του Υπουργείου ΕΕ της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι ναι μεν έχουν ενημερωθεί για την απόφαση αλλά δεν τους έχει κοινοποιηθεί επίσημα  «Θα εφαρμόσουμε ότι ορίζει ο νόμος», δήλωσε αναφερόμενος σε προηγούμενες δηλώσεις του Υπουργού ΕΕ, κ. Εγκεμέν Μπαγίς.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : 
"Χαστούκι" στον Μπαγίς - Επέστρεψε κτίριο σε Έλληνες

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ