Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ: Τρεις τροπολογίες για αποκατάσταση των ΕΜΘ

03.07.2016 | 20:30
 Μεγάλη αναστάτωση και πολλά σχόλια έχουν προκαλέσει στους Εθελοντές Μακράς Θητείας που περιέχουν ευνοϊκές ρυθμίσεις και επίλυση θεμάτων πολλών κατηγοριών στρατιωτικών, πλην των ΕΜΘ.

Με μια αστραπιαία αντίδρασή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αποστράτων ΕΜΘ, καταθέτει σήμερα τρεις τροπολογίες που λύνουν χρόνια προβλήματα των ΕΜΘ τόσο των εν αποστρατεία όσο και των εν ενεργεία.

Στην επιστολή που δημοσιοποιήθηκεε σήμερα και έχει ημερομηνία 4 Ιουλίου 2016, το ΔΣ του ΠΣΑΕΜΘ αναφέρει προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο:

Σας υποβάλλουμε τις παρακάτω τροπολογίες που απαιτούνται να κατατεθούν συμπληρωματικά στο κατατεθέν Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου σας με τίτλο ΄΄Ρύθμιση θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εθνικής Άμυνας» ώστε να επιλυθούν χρόνια προβλήματα-αιτήματα των ε.α ΕΜΘ και ε.ε ΕΜΘ:

1. Απαιτείται η νομοθετική ρύθμιση με την κατάθεση της παρακάτω τροπολογίας « Αντίκαθίσταται η παρ. 2 άρθρου 15 του Ν. 2936/2001, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 7παρ 1 του Ν. 3257/2004 ως εξής:
«Ο χρόνος ασφάλισης τους στο Ι.Κ.Α. και στο Ι.Κ.Α. /Τ.Ε.Α.Μ. συνυπολογίζεται σύμφωνα με τις διατάξεις της διαδοχικής ασφάλισης. Ο χρόνος στρατιωτικής υπηρεσίας από την κατάταξη τους μέχρι τη δημοσίευση του νόμου αυτού αναγνωρίζεται ως χρόνος μετοχικής σχέσης στα Ταμεία Αλληλοβοήθειας χωρίς την καταβολή καμίας πρόσθετης κράτησης, για το χρονικό διάστημα της πενταετίας που υπηρετούσαν ως εθελοντές πενταετούς υπηρεσίας.» ώστε να επιλυθεί το θέμα με την καταβολή επιπρόσθετης εισφοράς 2% υπέρ των Ειδικών Λογαριασμών Αλληλοβοήθειας

2. Απαιτείται νομοθετική ρύθμιση με την κατάθεση της παρακάτω τροπολογίας: «Στο τέλος της παρ. 1 του άρθρου 21 του ν. 3865/2010, όπως ισχύει, προστίθεται εδάφιο ως εξής:«Αν τα ανωτέρω πρόσωπα κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους στις Ένοπλες Δυνάμεις κατά την οποία ήταν ασφαλισμένα στο ΙΚΑ, είχαν καταβάλει τις αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές ασφαλισμένου και στα οικεία Μετοχικά Ταμεία, τα καταβληθέντα ποσά για επικουρική σύνταξη στο ΕΤΑΜ ή στο ΕΤΕΑΜ αποδίδονται στους ίδιους. Εάν τα ανωτέρω ποσά έχουν αποδοθεί, σύμφωνα με τις διατάξεις που αντικαθίστανται, από το ΕΤΑΜ ή ΕΤΕΑΜ στα οικεία Μετοχικά Ταμεία, αποδίδονται στους ίδιους από τα Ταμεία αυτά.» ώστε να επιλυθεί το θέμα με τις διπλές εισφορές υπέρ των Μετοχικών Ταμείων για το χρόνο που οι Εθελοντές Μακράς Θητείας είχαν την ιδιότητα του ΟΠΥ-ΕΠΥ.

3. Απαιτείται η νομοθετική ρύθμιση με την κατάθεση της παρακάτω τροπολογίας ΄΄ Στους Εθελοντές Μακράς Θητείας απονέμεται ο βαθμός του Ανθυπολοχαγού και αντιστοίχων ,με την συμπλήρωση 35 ετών πραγματικής υπηρεσίας (καταληκτικός βαθμός)¨ ώστε να αλλάξει ο καταληκτικός βαθμός για τους ΕΜΘ, θέμα καθαρά ηθικής μορφής και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για το Ελληνικό Δημόσιο

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αποστράτων Εθελοντών Μακράς Θητείας ευελπιστεί ότι επιτέλους θα δοθεί λύση στα δίκαια αιτήματα των ε.α και ε.ε ΕΜΘ με την κατάθεση των παραπάνω τροπολογιών στο κατατεθέν ΣΝ ¨Ρύθμιση θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εθνικής Άμυνας» του Υπουργείου Εθν.Αμυνας.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ