Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ: Αντίδραση Δαβάκη για το άρθρο 27

28.09.2017 | 14:27
"Το άρθρο 27 του σχεδίου νόμου το οποίο ο κ. υπουργός κατέθεσε χθες στη Βουλή μετατρέπει την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών σε κυβερνητική οργάνωση μέσα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας", δηλώνει ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας και π. υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Θανάσης Δαβάκης.
Μετά την κατάθεση στη Βουλή του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας και π. υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Θανάσης Δαβάκης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

" Όταν, προ ενός έτους, ήμουν εισηγητής στη συζήτηση του άρθρου 50 του Ν. 4407, το οποίο θεσμοθετούσε το δικαίωμα του συνδικαλισμού στις Ένοπλες Δυνάμεις, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι ο κ. Καμμένος θα μπορούσε να πέσει τόσο χαμηλά.

Το άρθρο 27 του σχεδίου νόμου το οποίο ο κ. υπουργός κατέθεσε χθες στη Βουλή μετατρέπει την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών σε κυβερνητική οργάνωση μέσα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Με αυτό, ο κ. Καμμένος αποδεικνύει, για ακόμη μία φορά, ότι στόχος του δεν είναι η θεσμοθέτηση ενός πλαισίου για τη λειτουργία οργανώσεων και δομών με σκοπό την ουσιαστική εκπροσώπηση των συμφερόντων των στρατιωτικών, αλλά η δημιουργία σχέσεων εξάρτησης και μηχανισμών κομματικού ελέγχου των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Είχαμε προειδοποιήσει ότι η εισαγωγή του συνδικαλισμού στις Ένοπλες Δυνάμεις θα αποτελέσει πηγή διχασμού και τριβών μεταξύ των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Δυστυχώς, ένα χρόνο μετά, επιβεβαιωθήκαμε πλήρως. Καλούμε, έστω και την τελευταία στιγμή, τον κ. υπουργό να σταθεί στο ύψος του ρόλου του ως θεσμικού παράγοντα εγγύησης της καλής λειτουργίας του στρατεύματος, να αναθεωρήσει τη στάση του και να αποσύρει το άρθρο 27."

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ