Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Νορβηγία στέλνει χερσαία στρατεύματα στη Συρία

03.05.2016 | 10:53
Η Νορβηγία θα στείλει 60 στρατιώτες, στους οποίους θα συμπεριλαμβάνονται και στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων για να παρέχει την επιχειρησιακή υποστήριξη σε σύρους μαχητές που αγωνίζονται κατά του Ισλαμικού Κράτους δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, χθες, Δευτέρα.

Τα στρατεύματα θα εχουν βάση την Ιορδανία. Το νορβηγικό Κοινοβούλιο θα πρέπει να κληθεί να γνωμοδοτήσει εάν τα στρατεύματα επιχειρήσουν εντός της Συρίας, δήλωσε ο πρωθυπουργός Erna Solberg.

Η Νορβηγία είχε στείλει 120 στρατιώτες στο Ιράκ για να βοηθήσει στην εκπαίδευση ιρακινών και κούρδικων δυνάμεων που μάχονται κατά του Ισλαμικού Κράτους στο βόρειο Ιράκ. Οι δυνάμεις αυτές βρίσκονται ακόμη στο Ιράκ.

Η απόφαση της Νορβηγίας λήφθηκε μια εβδομάδα μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ για την αποστολή χερσαίων στρατευμάτων στη Συρία. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα στείλει μέχρι και 250 στρατιωτικούς στη Συρία για να βοηθήσουν τις τοπικές δυνάμεις στην καταπολέμηση της εξτρεμιστικής ομάδας ισλαμικό κράτος. Επιπλέον χθες ο ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση που είχε στη Γενεύη με τον ειδικό απεσταλμένο των Ηνωμένων Εθνών Στάφαν ντε Μιστούρα δήλωσε οτι η κατάσταση στη Συρία είναι "από πολλές απόψεις εκτός ελέγχου".

Ο στρατός των ΗΠΑ ειναι επικεφαλής της αεροπορικής εκστρατείας ενάντια στο ισλαμικό κράτος από το 2014 στο Ιράκ και στη Συρία, αλλά η αποτελεσματικότητά της στη Συρία έχει περιοριστεί λόγω έλλειψης συμμαχικών δυνάμεων στο έδαφος.

Reuters

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ