Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νότια Κορέα: 1,4 δισεκ. δολάρια για να αναπτύξει αντιπυραυλικό σύστημα

06.09.2016 | 14:08
 Η Νότια Κορέα σχεδιάζει να δαπανήσει 1,58 τρισεκ. γουόν (1,43 δισεκ. δολάρια ΗΠΑ) το 2017 για να αναπτύξει το δικό της αντιπυραυλικό σύστημα εν μέσω κλιμακούμενων πυρηνικών και πυραυλικών απειλών από τη Βόρεια Κορέα.

Το σχέδιο για τον αμυντικό προϋπολογισμό του 2017 κατατέθηκε σήμερα στην Εθνοσυνέλευση από το υπουργείο Άμυνας της Σεούλ και την αρχή αμυντικών προμηθειών της χώρας, σύμφωνα με το πρακτορείο της Νότιας Κορέας Yonhap. Το ποσό για το 2017 είναι κατά 3,8% υψηλότερο σε σχέση με το κόστος που είχε προϋπολογιστεί για φέτος αναφορικά με την αντιμετώπιση των πυρηνικών και πυραυλικών απειλών της Βόρειας Κορέας, μετέδωσε το Yonhap.

Επιπλέον ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ είπε στην ομόλογό του της Νότιας Κορέας Παρκ Γκέουν-χιε ότι το Πεκίνο αντιτίθεται στην ανάπτυξη από τις ΗΠΑ του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας THAAD στη νοτιοκορεάτικη επικράτεια, όπως μετέδωσε το κρατικό κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα χθες.
«Η λαθεμένη διαχείριση του ζητήματος δεν συμβάλλει στη στρατηγική σταθερότητα στην περιοχή και μπορεί να εντείνει τις διενέξεις», είπε ο Σι στην Παρκ, σύμφωνα με το Νέα Κίνα.
Ο κινέζος πρόεδρος συναντήθηκε με την ομόλογό του της Νότιας Κορέας στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20) στη Χανγκζού της ανατολικής Κίνας.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ