Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Νότια Κορέα: Βλέπει με ευελιξία τα θέματα που αφορούν τη σταθερότητα της Χερσονήσου

22.05.2017 | 09:53
Πρώτη δημοσίευση: 09:12:39
Tελευταία ενημέρωση: 09:53:39

Το υπουργείο Ενοποίησης της Νότιας Κορέας δήλωσε σήμερα ότι θα εξετάσει με ευελιξία ζητήματα ουσιαστικής σημασίας για τις σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα,
όπως, το ζήτημα των πολιτικών ανταλλαγών, επιδεικνύοντας διάθεση ενός πνεύματος διαλόγου με την Πιονγιάνγκ.

Ο υπουργός Ενοποίησης, Λι Ντακ-χαένγκ δήλωσε στην διάρκεια ενημέρωσης ότι ζωτικά θέματα διμερών σχέσεων, συμπεριλαμβανομένων και των πολιτικών ανταλλαγών, θα επανεξεταστούν με ευελιξία εντός του πλαισίου των κυρώσεων που εφαρμόζει η διεθνής κοινότητας κατά της Βόρειας Κορέας.
Ο Λι τόνισε στους δημοσιογράφους ότι η περαιτέρω επιδείνωση των διμερών σχέσεων δεν είναι επιθυμητή, στο πλαίσιο επίτευξης της σταθερότητας στην Κορεατική Χερσόνησο.

Ο Πρόεδρος Μουν Τζέι-ιν αναμένεται ότι θα εφαρμόζει την “πολιτική του ήλιου” με στόχο την ενίσχυση των διμερών σχέσεων την Βόρεια Κορέα μέσω των επενδύσεων και του εμπορίου. 

Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι, η  Νότια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα ότι η Βόρεια Κορέα φαίνεται να έχει συγκεντρώσει “ουσιαστικές πληροφορίες” από την χθεσινή πυραυλική εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου μεσαίας ακτίνας δράσης, που πραγματοποίησε.

“Οι μυστικές υπηρεσίες της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ πιστεύουν ότι η Βόρεια Κορέα έχει συγκεντρώσει ουσιαστικές πληροφορίες, ενισχύοντας την αξιοπιστία της, στην πυραυλική τεχνολογία,” σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου του στρατιωτικού μεικτού επιτελείου στη Σεούλ.

Ο ίδιος αξιωματούχος τόνισε ότι μια πιο ουσιαστική ανάλυση των στοιχείων είναι απαραίτητη, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν η Βόρεια Κορέα έχει κατορθώσει να αξιοποιήσει την τεχνολογία επαναφοράς πυραυλικών κεφαλών στην γήινη ατμόσφαιρα, όπως ισχυρίζεται η Πιονγιάνγκ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ