Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Νότια Κορέα: Μειώθηκε δραματικά το ποσοστό αποδοχής του Προέδρου Μουν

07.09.2017 | 09:06
Το ποσοστό αποδοχής του προέδρου της Νότιας Κορέας Μουν Τζέι-ιν μειώθηκε κάτω του 70% για πρώτη φορά, από την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του στις αρχές Μαΐου.

Η εξέλιξη αυτή, καταγράφεται μετά την κλιμάκωση της πολεμικής έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο που προκάλεσε η πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα, την Κυριακή.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης (Realmater survey) που ανακοινώθηκαν σήμερα το ποσοστό αποδοχής του προέδρου Μουν καταγράφηκε στο 69% την τρέχουσα εβδομάδα, ενώ είναι μειωμένο κατά 4,1% από την προηγούμενη εβδομάδα.
Η δημοσκόπηση αυτή, πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή 1.528 ψηφοφόρων, ενώ πραγματοποιήθηκε από την Δευτέρα μέχρι την Τετάρτη. Το περιθώριο λάθους προσδιορίζεται σε ποσοστό 2,5%.

Η συζήτηση περί τερματισμού της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου με τη Νότια Κορέα ανεστάλη

Παράλληλα αξίζει να σημειώσουμε ότι, ανεστάλη κάθε συζήτηση στον Λευκό Οίκο για το ενδεχόμενο να τερματιστεί η συμφωνία ελεύθερων εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας, δήλωσε ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέταζε με τους συμβούλους του το τελευταίο διάστημα το εάν η συμφωνία αυτή, που ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει άνιση κι είχε υποστηρίξει πως ζημιώνει τη χώρα του, θα έπρεπε να ακυρωθεί ή να τροποποιηθεί.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ