Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Νότια Κορέα: Το νέο αντιπυραυλικό συστήμα των ΗΠΑ δεν πρέπει να καθυστερήσει

23.01.2017 | 08:25
Να μην καθυστερήσει άλλο η δοκιμαστική εκτόξευση του αντιπυραυλικού συστήματος των ΗΠΑ, ζητά ο  υπηρεσιακός πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Χουάνγκ Γκιό-αν. Ο Χουάνγκ Γκιό-αν δήλωσε σήμερα ότι  ότι η ανάπτυξη του αμερικανικού αντιπυραυλικού συστήματος, δεν πρέπει να καθυστερήσει καθώς κλιμακώνεται η απειλή ενδεχόμενης δοκιμαστικής εκτόξευσης βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα.

Η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ τονίζουν ότι η ανάπτυξη του αντιπυραυλικού συστήματος Terminal High Altitude Area Defence (THAAD) εγγυάται την προστασία, έναντι της εξέλιξης του πυραυλικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας, με πιθανή δυνατότητα μεταφοράς πυρηνικής κεφαλής.

Ωστόσο, στην ανάπτυξη του αναφερόμενου πυραυλικού συστήματος στο έδαφος της Νότιας Κορέας, αντιδρά η Κίνα, εξαιτίας του ισχυρού ραντάρ που διαθέτει το σύστημα THAAD. Έτσι, μερικοί ηγέτες της αντιπολίτευσης στη Σεούλ, τάσσονται υπέρ της καθυστέρησης ή της ακύρωσης ανάπτυξης του συστήματος. 

Να σημειωθεί ότι στις 19 Ιανουαρίου τα ΜΜΕ στη Σεούλ, ανέφεραν ότι η Βόρεια Κορέα είναι ενδεχόμενο να προετοιμάζεται (άμεσα) για τη δοκιμαστική εκτόξευση ενός νέου αναβαθμισμένου πρωτοτύπου διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM).

Από την πλευρά του ο Κιμ Γιονγκ Ουν είχε ήδη προειδοποιήσει για πιθανή δοκιμαστική εκτόξευση από την Πρωτοχρονιά. 

Στις 16 Οκτωβρίου Επίσης, η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ καταδίκασαν τη δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου μεσαίου βεληνεκούς που επεχείρησε η Βόρεια Κορέα  η οποία απέτυχε. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ