Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Νότια Κορέα: Υπέγραψε συμφωνία για THAAD με τη Lotte Group

28.02.2017 | 10:36
Το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας υπέγραψε σήμερα τη συμφωνία ανταλλαγής εκτάσεων με τον όμιλο Lotte Group, αναφορικά με την εγκατάσταση του εξελιγμένου αντιπυραυλικού συστήματος ( Terminal High Altitude Area Defense -THAAD)στο νοτιοκορεατικό έδαφος, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου του αναφερόμενου υπουργείου, στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Ο ίδιος αξιωματούχος, δήλωσε ότι η συμφωνία για την ανταλλαγή χερσαίας έκτασης του υπουργείου, με την έκταση των εγκαταστάσεων γκολφ που διαθέτει ο αναφερόμενος όμιλος, υπογράφτηκε νωρίτερα σήμερα.

Το διοικητικό συμβούλιο της Lotte International, που είναι θυγατρική του ομίλου Lotte που έχει στην ιδιοκτησία της, τις εγκαταστάσεις γκολφ, όπου και θα γίνει η τοποθέτηση του συστήματος THAAD, συνεδρίασε σήμερα, προκειμένου να εγκρίνει τη συμφωνία για την ανταλλαγή των χερσαίων εκτάσεων, μεταξύ των δύο πλευρών.

Τόσο η Σεούλ, όσο και η Ουάσιγκτον ανακοίνωσαν αιφνιδιαστικά τον περασμένο Ιούλιο, την απόφασή τους να προχωρήσουν στην ανάπτυξη μία συστοιχίας του THAAD, μέχρι το τέλος του 2017, ενώ η επιλογή της τοποθεσίας οριστικοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο. 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ