Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νότιο Σουδάν: 3 στρατιώτες του ΟΗΕ σκοτώθηκαν σε επίθεση

20.12.2013 | 09:31
Ένας κορυφαίος Ινδός διπλωμάτης των Ηνωμένων Εθνών δήλωσε την Πέμπτη ότι τρεις ομοεθνείς στρατιώτες, οι οποίοι ήταν μέλη των ειρηνευτικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης στο Νότιο Σουδάν.

«Οι ομάδες πολιτοφυλακής σκότωσαν τρεις Ινδούς στρατιώτες στο Νότιο Σουδάν», δήλωσε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ινδίας στον ΟΗΕ, Ασόκε Κουμάρ Μουκερτζί, κατά τη διάρκεια σεμιναρίου σχετικά με τις ειρηνευτικές επιχειρήσεις των Ηνωμένων Εθνών, που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη.

Οι τρεις στρατιώτες αποτελούν τα πρώτα θύματα της ομάδας του ΟΗΕ από την Κυριακή οπότε και ξέσπασαν οι συγκρούσεις στην πρωτεύουσα του Νότιου Σουδάν, Τζούμπα. Η επίθεση έλαβε χώρα το πρωί της Πέμπτης σε βάση του ΟΗΕ στην περιοχή Ακάμπο. Αρκετοί πολίτες είχαν καταφύγει εκεί προκειμένου να γλιτώσουν από τις αιματηρές συγκρούσεις.

«Υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να έχουν τραυματιστεί ή σκοτωθεί ακόμα και πολίτες από την επίθεση», αναφέρει ο ΟΗΕ σε ανακοίνωσή του. «Σε περίπτωση που αυτές οι αναφορές αποδειχθούν αληθινές, οι υπεύθυνοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν για τα εγκλήματά τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νότιο Σουδάν: 500 νεκροί 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ