Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νταβούτογλου: Η Τουρκία θα αντιδράσει σε οποιεσδήποτε απειλές από τη Συρία

10.11.2015 | 15:00
 Η Τουρκία θα αντιδράσει από αέρος και ξηράς σε οποιεσδήποτε απειλές προκύψουν από τη γειτονική Συρία, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, χωρίς να κατονομάζει τις πιθανές πηγές τέτοιων απειλών.

Ο Νταβούτογλου δήλωσε επίσης σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε απευθείας από το τηλεοπτικό δίκτυο TRT πως εκείνος και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έχουν συζητήσει την ανάγκη για μια νέα στρατηγική απέναντι στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.
Η Τουρκία πρέπει να παίξει μεγαλύτερο ρόλο στον συνασπισμό που πολεμά τους εξτρεμιστές οι οποίοι δραστηριοποιούνται στη Συρία και στο Ιράκ, είπε ο Νταβούτογλου.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Νταβούτογλου κάλεσε για την εισαγωγή ενός εκτελεστικού προεδρικού συστήματος στη βάση μιας ισορροπημένης διάκρισης των εξουσιών, λέγοντας πως το τρέχον σύστημα προκάλεσε εντάσεις ανάμεσα στον πρόεδρο και στον πρωθυπουργό.
Ο Νταβούτογλου είπε πως η κυβέρνηση μπορεί να συζητήσει ένα νέο Σύνταγμα και τον "αγώνα κατά της τρομοκρατίας" με τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο τούρκος πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι η Τουρκία θα ξεκινήσει μια μεγάλη μεταρρυθμιστική διαδικασία τους επόμενους έξι μήνες η οποία θα περιλαμβάνει οικονομικές, κοινωνικές και δικαστικές μεταρρυθμίσεις. Είπε επίσης πως η Άγκυρα δεν θα θυσιάσει τον "αγώνα της κατά της τρομοκρατίας" για την ειρηνευτική διαδικασία με τους Κούρδους.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ