Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απειλών συνέχεια κατά της Κύπρου από Νταβούτογλου!

13.10.2012 | 19:08
«Η Τουρκία είναι αφοσιωμένη στις σχέσεις καλής γειτονίας με την Ελλάδα» δηλώνει στο "Βήμα της Κυριακής" ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου και υποστηρίζει πως «έχουμε την αναγκαία πολιτική βούληση να συμφιλιώσουμε τις διαφορές με την Ελλάδα σε όλα τα εκκρεμή ζητήματα, με σεβασμό στα αμοιβαία και νόμιμα συμφέροντα των δύο χωρών βάσει του διεθνούς δικαίου».
      Αναφέρει ότι για το Καστελόριζο «η Τουρκία έχει σαφή πολιτική και νομική θέση, εδραζόμενη στο διεθνές δίκαιο» αλλά σημειώνει πως γνωρίζει ότι η Ελλάδα υποστηρίζει διαφορετική άποψη «αναφορικά με τη θαλάσσια δικαιοδοσία σε περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου».
      Σε ό,τι αφορά τις έρευνες για πετρέλαιο στην Κύπρο υποστηρίζει πως «Φαίνεται ότι ορισμένα από τα επονομαζόμενα οικόπεδα προς παραχώρηση, παραβιάζουν την τουρκική υφαλοκρηπίδα στην Ανατολική Μεσόγειο, στα δυτικά του νησιού. Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει σε ξένες πετρελαϊκές εταιρείες να διεξάγουν χωρίς άδεια έρευνες για εξόρυξη και εκμετάλλευση για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στις περιοχές που επικαλύπτονται». 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ