Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νυχτερινή αποζημίωση: "Πυρά" Κικίλια - Δημοσχάκη κατά Καμμένου για την ΚΥΑ

22.05.2018 | 12:59
Σφοδρά "πυρά" κατά Καμμένου από τους Βασίλη Κικίλια και Αναστάσιο Δημοσχάκη, για την ΚΥΑ που καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις για την νυχτερινή αποζημίωση των στρατιωτικών. 

Οι επικεφαλής του Τομέα Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισαν προσβολή στην προσφορά των εν ενεργεία στελεχών τις προτάσεις του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ενώ τόνισαν δηκτικά: "Τα λόγια της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ μεγάλα, αλλά το αποτέλεσμα μικρό."

Διαβάστε αναλυτικά τη δήλωση των κ.κ. Βασίλη Κικίλια και Αναστάσιο Δημοσχάκη: 

«Αποτελεί προσβολή στην προσφορά των εν ενεργεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, η κατά ένα έτος καθυστερημένη Κ.Υ.Α., με την οποία το ΥΠΕΘΑ προτείνει προς το Υπουργείο Οικονομικών τους όρους και τις προϋποθέσεις καταβολής της νυκτερινής αποζημίωσης, καθώς και το ανώτατο όριο ωρών σε σχέση με τις εκτελεσθείσες μηνιαίως υπηρεσίες.

Τα λόγια της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ μεγάλα, αλλά το αποτέλεσμα μικρό. Χαρακτηριστικά, προβλέπεται η αποζημίωση μόνο δώδεκα (12) ωρών για εκτέλεση πέντε (5) και άνω μηνιαίων υπηρεσιών, με το καθαρό ποσό της αποζημίωσης να ανέρχεται στα είκοσι (20) ευρώ περίπου.

Επιπλέον, παραμένει σε αμφισβήτηση η αναδρομική χορήγηση του επιδόματος αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας μονάδων, όπως προβλέπεται από το άρθρο 127 του νέου μισθολογίου (ν.4472/17).

Ο εμπαιγμός και η πολιτική κοροϊδία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρέπει να λάβει τέλος. Αξίζουν καλύτερη και πιο υπεύθυνη αντιμετώπιση». 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ