Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

NATO

Ο Αβραμόπουλος στο ΝΑΤΟ για την Σύνοδο Υπουργών Άμυνας

02.06.2014 | 20:13
Στις Βρυξέλλες ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος για την Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας των χωρών του ΝΑΤΟ, Τρίτη 03/06 - Τετάρτη 04/06.
Στο περιθώριο της Συνόδου, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας θα έχει συναντήσεις με ομόλογους του.

Η συλλογική άμυνα και οι προετοιμασίες για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία τον Σεπτέμβριο θα είναι στο προσκήνιο στην διήμερη συνάντηση των υπουργών άμυνας. Οι υπουργοί θα συναντηθούν επίσης με τους Ουκρανούς και τους Γεωργιανούς ομολόγους τους, θα συζητήσουν την αποστολή της ISAF στο Αφγανιστάν με εκπροώπους της ISAF και τον Αφγανό Υπουργό Άμυνας.

Η πρώτη μέρα θα επικεντρωθεί στις ευρύτερες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις των παράνομων ενεργειών της Ρωσίας στην Ουκρανία από την πλευρά της συλλογικής άμυνας. Οι Υπουργοί θα συζητήσουν τι άλλο θα μπορούσε να γίνει μεσοπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα. Αυτό θα περιλαμβάνει στις συζητήσεις την αύξηση της ανταπόκρισης της Δύναμης Αντίδρασης του ΝΑΤΟ, και την μεγαλύτερη έμφαση στην ειδικές δυνάμεις, την κυβερνοάμυνα και την εντατικοποίηση των ασκήσεων.

Αμέσως μετά θα συνεδριάσει η Επιτροπή ΝΑΤΟ-Ουκρανίας όπου θα συζητηθεί η κατάσταση της ασφάλειας στην Ουκρανία και οι προτεραιότητες για αμυντική συνεργασία μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ουκρανίας.

Την Τετάρτη θα συνεδριάσει η επιτροπή ΝΑΤΟ - Γεωργίας για να συζητήσουν την τρέχουσα κατάσταση των αμυντικών μεταρρυθμίσεων της Γεωργίας. Θα είναι επίσης μια ευκαιρία για να συζητηθούν οι ευρύτερες περιφερειακές επιπτώσεις από την κρίση Ρωσίας-Ουκρανίας.

Η υπουργική θα ολοκληρωθεί με τη συνεδρίαση της ISAF όπου θα λάβει μέρος και ο Αφγανός Υπουργός Άμυνας.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ