Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο ΑΓΕΝ σε συνέδριο στην Ολλανδία για τις προκλήσεις των σύγχρονων ναυτικών δυνάμεων

23.06.2017 | 17:09
Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Νικόλαου Τσούνη ΠΝ στην Ολλανδία στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου “Navy VIP Days 2017” που διεξήχθη στο Άμστερνταμ (Amsterdam) και στο Ντεν Χέλντερ (Den Helder) κατά το διάστημα 20-23 Ιουνίου. Στο συνέδριο που συνδιοργανώθηκε, για πρώτη φορά, από το Ολλανδικό Ναυτικό και την εταιρία THALES, συζητήθηκαν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ναυτικές δυνάμεις για την ολοκλήρωση της αποστολής τους, καθώς και οι εξελίξεις στο θαλάσσιο περιβάλλον.

Ειδικότερα, το Συνέδριο απασχόλησαν μεταξύ άλλων θέματα υπό τον τίτλο «Η Ναυτική Ισχύς στη Θαλάσσια Στρατηγική και Πολιτική», «Παγκόσμιες εξελίξεις στην ασφάλεια του θαλάσσιου περιβάλλοντος – Γνωστές και άγνωστες ψηφιακές απειλές», «Επιχειρησιακές απαιτήσεις και υποστήριξη για Επιχειρήσεις Θαλάσσιας Ασφάλειας», «Η διεπαφή μεταξύ των ανθρώπινων και των αυτόνομων συστημάτων, συστήματα αυτοδιάγνωσης» και «Το όραμα της THALES στην ανάπτυξη μακροπρόθεσμων βιώσιμων συστημάτων με τη χρήση ψηφιακής τεχνολογίας».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αρχηγός ΓΕΝ είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί επί των εξελίξεων και των τάσεων τόσο σε θέματα σύγχρονης αντίληψης σχετικά με το θαλάσσιο περιβάλλον και τη ναυτική ισχύ όσο και σε θέματα ναυτικής τεχνολογίας. Παράλληλα, ξεναγήθηκε στο Ναύσταθμο στο Ντεν Χέλντερ, όπου ενημερώθηκε για τις δυνατότητες και τις εξελίξεις του Ολλανδικού Ναυτικού ενώ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του ο ΑΓΕΝ συναντήθηκε με ομολόγους του και συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ