Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Ο Αμανατίδης ευχαρίστησε τον Αιγύπτιο ΥΠΑΜ για τη νοσηλεία του αρχιεπισκόπου Δαμιανού στο Κάιρο

09.02.2018 | 15:44
Ο Γ. Αμανατίδης ευχαρίστησε τον Αιγύπτιο υπουργό Άμυνας για τη μεταφορά του αρχιεπισκόπου Δαμιανού από το Σινά στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Καϊρου όπου και νοσηλευτηκε. Ο αρχιεπισκόπος Δαμιανός μεταφέρθηκε από το Σινά στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Καϊρου μετά από ατύχημα το οποίο είχε στη Μονή της Αγίας Αικατερίνης, στις 29 Ιανουαρίου, όταν έπεσε στο κενό της καμπίνας του ασανσέρ.

Την ευγνωμοσύνη του εξέφρασε, με επιστολή του, προς τον Αιγύπτιο υπουργό Άμυνας, Σέντκι Σόμπχι Σαγίντ Αχμάντ, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, για τη βοήθειά του σχετικά με τη μεταφορά του αρχιεπισκόπου Δαμιανού από το Σινά στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο του Καΐρου.

Ο κ. Σόμπχι ήταν αυτός που είχε συμβάλει καθοριστικά στην άμεση διακομιδή του κ. Δαμιανού στο νοσοκομείο «Αλ Γκαλά» όπου και νοσηλεύεται μετά από το πρόσφατο σοβαρό ατύχημα που είχε στη Μονή της Αγίας Αικατερίνης, στις 29 Ιανουαρίου, όταν έπεσε στο κενό της καμπίνας του ασανσέρ. Ο Αιγύπτιος υπουργός επισκέφθηκε μάλιστα, χθες το απόγευμα, τον κ. Δαμιανό, προκειμένου να του εκφράσει τις ευχές όλων και ειδικότερα του Προέδρου της χώρας Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, για καλή ανάρρωση.

«Μετά τον τραυματισμό του σεβασμιώτατου αρχιεπισκόπου Δαμιανού από το Σινά, θα ήθελα να εκφράσω την ειλικρινή ευγνωμοσύνη μου για την πολύτιμη βοήθειά σας στη μεταφορά του στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο του Καΐρου» τόνισε στην επιστολή του ο κ. Αμανατίδης και επωφελούμενος αυτής της ευκαιρίας εξέφρασε τα συγχαρητήριά του για τις προσπάθειές του Αιγύπτιου υπουργού να προωθήσει «περαιτέρω τις διμερείς σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου».

Με πληροφορίες από  ΑΠΕ - ΜΠΕ
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ