Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο αμερικανικός στρατός θα εγκαταστήσει ραντάρ και τηλεσκόπιο στην Αυστραλία

14.11.2012 | 11:05
 Ο αμερικανικός στρατός θα εγκαταστήσει στο αυστραλιανό έδαφος ένα ισχυρό ραντάρ και ένα διαστημικό τηλεσκόπιο, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, ανακοίνωσαν σήμερα οι δύο χώρες.

"Η εγκατάσταση ενός ραντάρ ζώνης C (συχνότητες από 300 MHz ως 1GHz) θα συμβάλει σημαντικά στην παρακολούθηση και τον έλεγχο των διαστημικών αποβλήτων στη δική μας περιοχή", δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Αυστραλίας Στίβεν Σμιθ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Περθ.

Ο αμερικανός ομόλογός του Λίον Πανέτα τόνισε από την πλευρά του ότι αυτή η συμφωνία "είναι ένα μεγάλο βήμα στη διμερή διαστημική συνεργασία" και ανοίγει "νέα σημαντικά σύνορα στην επανεξισορρόπηση των δυνάμεων των ΗΠΑ στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού".

Πρόκειται για την πρώτη εγκατάσταση τέτοιου είδους ραντάρ των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στο νότιο ημισφαίριο. Θα επιτρέψει στους Αμερικανούς να παρακολουθούν από κοντά τα διαστημικά απόβλητα και τις εκτοξεύσεις κινεζικών πυραύλων, επισήμανε αμερικανός αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.
"Θα μας επιτρέψει να βλέπουμε τα πράγματα που εισέρχονται ή εγκαταλείπουν την ατμόσφαιρα, διασχίζοντας όλη την Ασία".

Η ζώνη C χρησιμοποιείται σε αμερικανική αεροπορική βάση στην Αντίγκουα.
Επίσης στο έδαφος της Αυστραλίας θα εγκατασταθεί ένα νέο τελευταίας τεχνολογίας τηλεσκόπιο που θα μπορεί να εντοπίζει μικρά αντικείμενα ακόμα και σε απόσταση 35.000 χιλιομέτρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βγάζουν στο σφυρί τον Hellas Sat. Τι σημαίνει για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Οι Τούρκοι ...στο διάστημα

Μυστικό όπλο του Χίτλερ, το ufo στο βυθό της Βαλτικής

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ