Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο αντίπαλος του Ερντογάν για τη προεδρία και η σχέση του με τη Ρόδο

10.07.2014 | 00:21
Τη σχέση της οικογένειάς του με την Ρόδο αποκάλυψε ο κοινός  υποψήφιος της Τουρκικής Αντιπολίτευσης για την Προεδρία κ.  Ιχσάνογλου.

 Σε είδηση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του καναλιού NTV, με τον τίτλο «Ο Ιχσάνογλου είπε ότι υπήρξε υποστήριξη για το άτομό του και από το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ», γράφει πως ο κ. Ιχσάνογλου είχε μεταβεί χθες στο Αϊδίνιο, όπου έγινε δεκτός από πολυμελή ομάδα στο αεροδρόμιο Μεντερές και υπενθύμισε ότι η οικογένειά του είχε μεταβεί από το Αϊδίνιο στη Ρόδο και γι’ αυτό αισθάνθηκε την ανάγκη να επισκεφθεί την πόλη αυτή. Ακόμα είπε ότι η εν λόγω επίσκεψη θα του φέρει γούρι. 

Ακόμα γράφει πως ο <<υποψήφιος-σκεπή>> του CHP και του ΜΗΡ για την Προεδρία, κ. Εκμελεντίν Ιχσάνογλου, είπε ότι κατά την περίοδο που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την Προεδρία έτυχε υποστήριξης και από το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ και τόνισε «Υπήρξαν και ορισμένα ιδρυτικά στελέχη του ΑΚΡ, που με παρότρυναν και ζήτησαν να αποδεχθώ την πρόταση.»

Ο κ. Ιχσάνογλου που είναι αντίπαλος του κ Ερντογάν (ΑΚΡ) και του κΝτεμιτράς ( του κουρδικού κόμματος)  στο ερώτημα ποιο περιμένει να είναι το ποσοστό που θα πάρει για τις προεδρικές εκλογές, είπε ότι περιμένει να πάρει 60%. 


Ποιος είναι ο κ. Ε. Ιχσάνογλου


Ο καθηγητής κ. Εκμελεντίν Ιχσάνογλου είναι ο πρώην Γενικός Γραμματέας της Οργάνωσης Ισλαμικής Συνεργασίας, με πλούσιο βιογραφικό. Γεννήθηκε το 1943 στο Κάιρο και έχει γράψει πολλά άρθρα και βιβλία, σε διάφορες γλώσσες, για τον τουρκικό πολιτισμό, για την ιστορία της επιστήμης, για τον ισλαμικό κόσμο, για τις σχέσεις με το δυτικό κόσμο και για τις σχέσεις Τούρκων-Αράβων.
 
Αποφοίτησε από τη Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ayn Sems της Αιγύπτου και ξεκίνησε την ακαδημαϊκή του ζωή στο Πανεπιστήμιο El Ezher.Πραγματοποίησε έρευνες και μελέτες στην Εθνική Βιβλιοθήκη του Καΐρου και στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ayn Sems, αναφορικά με τον Οθωμανικό πολιτισμό και τη φιλολογία.
 
Έκανε το διδακτορικό του το 1974 στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Άγκυρας και συνέχισε στο Πανεπιστήμιο Exeter της Βρετανίας.
 
Ο κ. Ιχσάνογλου, που είχε πάντα άμεση σχέση με τον Ισλαμικό και Δυτικό πολιτισμό, έγινε το 1984 καθηγητής. Αργότερα έγινε Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Ισλαμικής Ιστορίας Τέχνης και Πολιτισμού. Επίσης για ένα διάστημα ήταν Πρόεδρος του Τουρκικού Ιδρύματος Επιστήμης και Ιστορίας. Παράλληλα με τα καθήκοντά του στην Ουνέσκο και στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, υπήρξε και μέλος πολλών εθνικών και διεθνών επιστημονικών ιδρυμάτων και βραβεύτηκε πολλές φορές.
 
Την 1η Ιανουαρίου 2005, εξελέγη Γενικός Γραμματέας της Οργάνωσης της Ισλαμικής Διάσκεψης και ήταν ο πρώτος που ήρθε στη θέση αυτή με εκλογές. Καθώς επίσης και ο πρώτος Τούρκος Γενικός Γραμματέας.Στα τέλη του 2013, ανέθεσε τα καθήκοντά του στον κ. Ιγιάντ Μεντενί.
 
Κατά τη διάρκεια που ήταν Γενικός Γραμματέας της Οργάνωσης της Ισλαμικής Διάσκεψης, κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για να καταστεί η εν λόγω οργάνωση πιο αποτελεσματική. Στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που έγιναν, άλλαξε και η ονομασία της Οργάνωσης της Ισλαμικής Διάσκεψης και έγινε Οργάνωση Ισλαμικής Συνεργασίας.Ο κ. Ιχσάνογλου είναι έγγαμος και πατέρας τριών παιδιών.

Διαβάστε ακόμη:


Ο Μωάμεθ "κρυμμένος" στο λογότυπο της προεδρικής εκστρατείας του Ερντογάν 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ