Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ δίνει έμφαση στις αμυντικές δαπάνες της ΕΕ

17.02.2017 | 10:09
Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Μάικ Πενς θα πραγματοποιήσει την πρώτη επίσκεψη του στην Ευρώπη το Σαββατοκύριακο, με στόχο να διαβεβαιώσει για την τήρηση των αμερικανικών δεσμεύσεων, αλλά να δώσει έμφαση στη συνεργασία με την Ευρώπη, σύμφωνα με υψηλόβαθμο σύμβουλο επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής στο Λευκό Οίκο.

Συγκεκριμένα θα δώσει έμφαση στην ανάγκη των Ευρωπαίων συμμάχων να εκπληρώσουν τις οικονομικές τους, υποχρεώσεις στο Βορειοατλαντικό Σύμφωνο, σύμφωνα με υψηλόβαθμο σύμβουλο του Λευκού Οίκου για θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Ακόμα, Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Μάικ Πενς κατά την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει το Σαββατοκύριακο στην Ευρώπη, θα δώσει έμφαση στην ανάγκη τήρησης από την Ουκρανία και τη Ρωσία, της Συμφωνίας του Μίνσκ για την επίλυση της πολεμικής διαμάχης.

Τέλος, θα υποστηρίξει την εφαρμογή των κυρώσεων, σύμφωνα με υψηλόβαθμο σύμβουλο του Λευκού Οίκου, σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, ενώ  θα έχει και διμερείς συνομιλίες αύριο στο Μόναχο, με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, αλλά και τους προέδρους των χωρών της Βαλτικής, σύμφωνα με το Λευκό Οίκο.ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ