Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο απόστρατος που "στρατολογεί" στρατηγούς για την Χρυσή Αυγή

01.06.2014 | 00:01
Του Χρήστου Καπούτση

Οι δυο από τους τρεις ευρωβουλευτές που εξελέγησαν με τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι απόστρατοι Στρατηγοί. Είναι ο Αντιστράτηγος ε.ά Συναδινός Ελευθέριος, πρώην επικεφαλής των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού. Εκλέγεται επίσης και ο αντιστράτηγος ε.ά Επιτήδειος Γεώργιος, πρώην Διευθυντής Χειρισμού Εθνικών Κρίσεων του ΓΕΕΘΑ.

Η Χ.Α ήθελε να έχει στο ευρω-ψηφοδέλτιό της ανώτατους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων. Στόχος της να ενισχύσει τις προσβάσεις της σε αυτό τον ευαίσθητο χώρο, σε συνάρτηση με μια προσπάθεια απενοχοποίησης της ψήφου προς τη Χ.Α. Τις «επαφές» ανέλαβε , γνωστός για τις ακροδεξιές απόψεις του απόστρατος. Προσέγγισε δεκάδες απόστρατους Αξιωματικούς, κυρίως του Στρατού Ξηράς. Τους πρόσφερε βέβαιη εκλογή στην ευρωβουλή, αλλά εισέπραττε αρνήσεις , κάποιες μάλιστα με όχι και τόσο ευγενικό τρόπο. Δυο όμως ανώτατοι αξιωματικοί δέχτηκαν και σήμερα είναι ευρωβουλευτές.

Οι Ενώσεις Αποστράτων , θεσμικών και μη, στήριξαν , είτε έμμεσα, είτε ενεργά, υποψηφιότητες των συναδέλφων τους , αλλά επιλεκτικά και μόνο της Χ.Α.. Είναι χαρακτηριστικό ότι αξιόλογοι ανώτατοι στρατιωτικοί υπήρχαν και σε άλλα ψηφοδέλτια , αλλά αυτοί κυριολεκτικά … «πάτωσαν». Φυσικά, η πλειοψηφία των απόστρατων αποστρέφεται τη Χ.Α., αλλά πολλοί από αυτούς, την Κυριακή των εκλογών, δεν προσήλθαν στις κάλπες…
Αυτονόητα είναι και τα ερείσματα των εκλεγέντων Αποστράτων ευρωβουλευτών της Χ.Α. στο εν ενεργεία στελεχιακό δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Επιπλέον στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, που βρίσκονται σε καίριες θέσεις της στρατιωτικής ιεραρχίας, δεν κρύβουν την προτίμησή τους στη Χ.Α. Είναι προφανώς μειοψηφία, αλλά όμως, ισχυρή μειοψηφία.

Οι «ιδεολογικοί» δεσμοί στρατιωτικών και χρυσαυγιτών, που πιθανόν να είχαν ή και να έχουν, πιο «στενή» συνεργασία, απασχόλησε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Πάντως, δυο έρευνες (ΕΔΕ), η μία με εντολή του ΥΠΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλου και η άλλη με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχ. Κωσταράκου , για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν διασυνδέσεις του σκληρού πυρήνα της Χ.Α. με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, είχαν αρνητικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις κύκλων του Υπουργείου Εθνικής, οι στρατιωτικοί, απόστρατοι και εν ενεργεία, που ψήφισαν Χ.Α. , πιθανόν να ανήκουν στις εξής κατηγορίες.
1. Είναι οι θαυμαστές του απριλιανού- στρατιωτικού χουντικού καθεστώτος, ως πολιτικο-ιδεολογικό κυβερνητικό σχήμα.
2. Όσοι θεώρησαν ότι η ψήφος τους είναι τιμωρητική ψήφος στη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ , επειδή η Κυβέρνηση μείωσε μισθούς και συντάξεις των στρατιωτικών.
Οι στρατιωτικοί , εν ενεργεία και απόστρατοι, που ψήφισαν τη Χ.Α., προφανώς, δεν ενοχλούνται, από τον Φασιστικό και Εγκληματικό προσανατολισμό της Χ.Α. και αυτό είναι σοβαρό πρόβλημα.

Σε επιτομή της ιστορίας του Στρατού, που εκδόθηκε από το ΓΕΣ, αναφέρονται, οι στρατιωτικοί, θύματα των Γερμανών και Ιταλών φασιστών στην Ελλάδα της περιόδου 1940-44. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΣ, 79.743 ήταν οι νεκροί αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και οπλίτες, που έπεσαν από τα όπλα των Ιταλών φασιστών και των ναζί της Γερμανίας. Τι έχουν να πουν οι στρατηγοί χρυσαυγίτες ευρωβουλευτές, στους συναδέλφους τους , τα θύματα της ναζιστικής βαρβαρότητας;
Αυτά, για να καταρρεύσει και ο μύθος για "παραπλανημένους" ψηφοφόρους και "παραπλανημένους" στρατηγούς της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Δυστυχώς, δεν είναι «πεπλανημένοι», αλλά είναι οι «ΙΔΕΟΛΟΓΟΙ» που ταυτίζουν, είτε από άγνοια, είτε από ιδιοτέλεια, τον Πατριωτισμό με τον Εθνικισμό στην πιο ακραία αντιδημοκρατική- φασιστική εκδοχή του. Είναι αυτοί, που θεωρούν τους πολιτικούς συλλήβδην προδότες και δωσίλογους και είναι οι απολογητές- υμνητές του χουντικού-απριλιανού συνταγματικού εκτρώματος. Για αυτό ακριβώς, είναι και επικίνδυνοι ….

Διαβάστε ακόμη:

79.743 γιατί στο 9,4 της Χρυσής Αυγής ! Όσοι και οι νεκροί στις μάχες με Ιταλούς και ναζί"Ποιοι σπρώχνουν στρατιωτικούς στη ΧΑ" - Στρατηγός θρύλος των καταδρομών μιλά 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ