Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΓΕΝ

O Αρχηγός ΓΕΝ από τα Χανιά: Aν χρειαστεί είμαστε πανέτοιμοι να πολεμήσουμε και να νικήσουμε

31.07.2017 | 12:41
Το Νεώριο Μόρο στα Χανιά επισκέφθηκε το Σάββατο ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, μαζί με τον Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Ιωάννη Παυλόπουλο ΠΝ. Αφορμή της επίσκεψης του ήταν τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο "Μεθ΄ Ορμής Ακαθέκτου. Επίτομη Ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού, 1821-1945" καθώς και η παρουσίαση της νέας έκδοσης του ομότιτλου βιβλίου.

Ο Αρχηγός ΓΕΝ, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μεταξύ άλλων ανέφερε: "Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά για εμένα να βρίσκομαι στην Κρήτη σε αυτή την έκθεση. Βρίσκομαι σε ένα χώρο από τον οποίο γεννήθηκε το πολεμικό ναυτικό, το αγαπάει και το στηρίζει. (...) Το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό δεν έχει υποστείλει ποτέ την σημαία του, ιδρύθηκε από το τίποτα το 1821 και συνεισέφερε σε όλους τους αγώνες του Έθνους νικηφόρα. Τιμούμε αυτή την παράδοση και την ακολουθούμε ενώ όσο για την ετοιμότητα μας να είστε σίγουροι ότι αν χρειαστεί είμαστε πανέτοιμοι να πολεμήσουμε και να νικήσουμε."

Η έκθεση διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και θα φιλοξενείται από το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης, στο Νεώριο Moro (Μόνιμη Έκθεση Αρχαίας και Παραδοσιακής Ναυπηγικής), στα Χανιά, έως την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017 σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΣ.

Στην εν λόγω έκθεση, παρουσιάζονται ιστορικές πληροφορίες με τρόπο απλό και περιεκτικό, αναδεικνύοντας τους κυριότερους σταθμούς της ιστορίας του Πολεμικού Ναυτικού, από το 1821 έως το 1945, μέσα από πλούσια εικονογραφική και φωτογραφική απεικόνιση, τόσο των ηγετικών μορφών, όσο και των ναυτικών μονάδων που πρωταγωνίστησαν, χαράσσοντας μια ιστορική πορεία 124 ετών. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ