Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

O Αρχηγός ΓΕΣ στο 301 Εργοστάσιο Βάσης - ΦΩΤΟ

08.06.2017 | 13:54
Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, επισκέφθηκε το 301 Εργοστάσιο Βάσης Την Τετάρτη 07 Ιουνίου 2017.  

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατου ενημερώθηκε για τα συνεργεία του Εργοστασίου και για την διαδικασία παραγωγής, ανακατασκευής και επισκευής των υλικών 5ου Κλιμακίου.

Σύμφωνα με το ΓΕΣ ο Αρχηγός διαπίστωσε την υψηλή τεχνική κατάρτιση και την προσήλωση στη φροντίδα του υλικού της Υπηρεσίας και συνεχάρη το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό για τη συνεισφορά του στην υποστήριξη του Στρατού.Aποστολή του Εργοστασίου είναι η:

α. Συντήρηση 5ου κλιμακίου και ανακατασκευή, με βάση τα προγράμματα του ΓΕΣ, του πάσης φύσεως τεχνικού υλικού, πλην υλικών τηλ/νιας, γραφομηχανημάτων, ηλεκτροϋγειονομικού υλικού, αρμάτων, αεροπορικού υλικού, κατευθυνομένων βλημάτων και ειδικών οπλικών συστημάτων (TOW, MILAN, RM 70, MLRS, κλπ).

β. Κατασκευή ανταλλακτικών, βάσει προγράμματος του ΓΕΣ.

γ. Κατασκευή – διασκευή – ανακατασκευή διαφόρων υλικών, εκτός προγράμματος, κατόπιν Δγων του προϊσταμένου κλιμακίου (ΑΣΔΥΣ/ΔΙΣΕ).

δ. Εκπόνηση μελετών, σύνταξη προδιαγραφών και τεχνικών οδηγιών που αφορούν στα κύρια υλικά που υποστηρίζει.

1. Το Εργοστάσιο υλοποιεί το πρόγραμμα ανακατασκευών το οποίο προτείνεται από την ΑΣΔΥΣ/ΔΙΣΕ και εγκρίνεται από ΓΕΣ/ΔΥΠΟΣΤΗ και αφορά τα παρακάτω υλικά :2. Από το έτος 2011 ανατέθηκε στο Εργοστάσιο η επιθεώρηση και η συντήρηση των κάδων αεροπυρόσβεσης της Αεροπορίας Στρατού, από εκπαιδευμένο – πιστοποιημένο στρατιωτικό προσωπικό.

3. Εκτέλεση επισκευών πέραν του προγράμματος.

α. Στο Εργοστάσιο, ανατίθεται, κατόπιν εγκρίσεως από τον προϊστάμενο Σχηματισμό, η επισκευή τεχνικών υλικών (οχημάτων πολιτικού τύπου, ειδικών οχημάτων, Λεωφορείων, Ασθενοφόρων, οπλισμού, γεννητριών, εξωλέμβιων κινητήρων, κλπ), πέραν του ετήσιου προγράμματος
β. Κινητές Ομάδες Επισκευής με κατάλληλο τεχνικό προσωπικό πραγματοποιούν επιθεωρήσεις – επισκευές σε βεβλαμένα κύρια υλικά των Μονάδων της ευρύτερης περιοχής.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ