Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Άσαντ κατηγορεί τους αντάρτες για χρήση χημικών

24.08.2013 | 16:02
Το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ-'Ασαντ κατηγόρησε σήμερα τους αντάρτες ότι έκαναν χρήση χημικών όπλων στις συγκρούσεις στη Δαμασκό.

"Μονάδα του στρατού έχει περικυκλώσει ένα τομέα στη συνοικίαΤζομπάρ όπου οι τρομοκράτες έχουν κάνει χρήση χημικών όπλων", μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, κάνοντας λόγο για πολλές περιπτώσεις "ασφυξίας" μεταξύ των στρατιωτών.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στρατιώτες βρήκαν χημικούς παράγοντες σε σήραγγες των ανταρτών στη Τζομπάρ.

Η συνοικία Τζομπάρ που βρίσκεται στην περιφέρεια της Δαμασκού βρίσκεται στα χέρια των ανταρτών και οι δυνάμεις του καθεστώτος προσπαθούν να την ανακαταλάβουν.

Σύμφωνα με την τηλεόραση, "σφοδρές μάχες ξέσπασαν στη Τζομπάρ όπου μονάδες του στρατού ετοιμάζονται να εξαπολύσουν επίθεση για την ανακατάληψή της".

"Στρατιώτες εισέπνευσαν τοξικά αέρια και η κατάσταση ορισμένων εξ αυτών είναι σοβαρή", πρόσθεσε η ίδια πηγή.

  Νωρίτερα το Ιράν ανακοίνωσε ότι υπάρχουν "στοιχεία" που δείχνουν ότι οι σύροι αντάρτες έκαναν χρήση χημικών όπλων και προειδοποίησε τις ΗΠΑ ενάντια σε οιαδήποτε "στρατιωτική επέμβαση".

"Μάς ανησυχούν ιδιαίτερα οι πληροφορίες που αφορούν τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία και καταδικάζουμε απερίφραστα τη χρήση τέτοιων όπλων. Υπάρχουν στοιχεία ότι οι τρομοκρατικές ομάδες προέβησαν σ΄αυτήν την ενέργεια", δήλωσε ο Αμπάς Αραγκτσί, εκπρόσωπος της ιρανικής διπλωματίας.

"Δεν υπάρχει διεθνής απόφαση για μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία. Προειδοποιούμε ενάντια σε οποιαδήποτε ενέργεια ή δήλωση που θα δημιουργούσε μεγαλύτερη ένταση στην περιοχή. Ελπίζω ότι οι υπεύθυνοι στο Λευκό Οίκο θα επιδείξουν αρκετή σωφροσύνη και ότι δε θα εμπλακούν σε μια τέτοια επικίνδυνη κατάσταση", πρόσθεσε ο ιρανός αξιωματούχος.

Οι προκλητικές δηλώσεις αμερικανών αξιωματούχων ή η αποστολή πολεμικού πλοίου σε καμία περίπτωση δε θα βοηθούσε στη λύση του προβλήματος", τόνισε και πρόσθεσε ότι "το Ιράν έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η κρίση στη Συρία δε θα επιλυθεί με στρατιωτικά, αλλά μόνο με ειρηνικά μέσα και με διάλογο".


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ