Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Δαβάκης σε ΑΤΑ και Στρατιά

30.07.2013 | 21:02
Ολοκληρώνοντας τις επισκέψεις του στους Μείζονες Σχηματισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Θανάσης Δαβάκης, συνοδευόμενος από τους Αρχηγούς ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αθανάσιο Τσέλιο και ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Ευάγγελο Τουρνά, επισκέφθηκε την 1η Στρατιά όπου ενημερώθηκε από τον Διοικητή Αντιστράτηγο Χρήστο Μανωλά για το έργο και τις δυνατότητες του Μείζονος Σχηματισμού του Στρατού Ξηράς.
Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας απηύθυνε χαιρετισμό στο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό, συνομίλησε μαζί τους και τους διαβεβαίωσε πως «η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία θέματα που άπτονται της λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων και προωθεί κατά προτεραιότητα λύσεις που στοχεύουν στον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας τους και την τόνωση του ηθικού των Αξιωματικών, των υπαξιωματικών και του λοιπού προσωπικού».
Ο κ. Δαβάκης αναφέρθηκε εκτενώς στις προσπάθειες εξυγίανσης του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, επισημαίνοντας πως «έχουν ήδη γίνει σημαντικά βήματα, με χειροπιαστό οικονομικό αποτέλεσμα», ενώ πρόσθεσε πως «μετά από επιτελική επεξεργασία και διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς, είναι σε εξέλιξη η προώθηση νομοθετικών ρυθμίσεων που θα συμβάλλουν στην αύξηση των εσόδων των Ταμείων». Ο κ. Δαβάκης διαβεβαίωσε πως πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ είναι να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα και τη συνέχιση της λειτουργίας των Μετοχικών Ταμείων, επ’ ωφελεία όχι μόνο της σημερινής γενεάς Αξιωματικών, αλλά και των μελλουσών.
Ακολούθως, ο κ. Δαβάκης μετέβη στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ), όπου ο Αρχηγός ΑΤΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, τον ενημέρωσε για το έργο του Αρχηγείου, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων (ΕΚΑΕ) και την 110 Πτέρυγα Μάχης. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ