Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Νταβούτογλου μιλά για "μηδενικά προβλήματα" με 30 παραβιάσεις στο Αιγαίο!

15.01.2014 | 00:01
Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Φαίνεται ότι ο κ Νταβούτογλου μας δουλεύει! Την ώρα που τουρκικά στρατιωτικά αεροσκάφη παραβιάζουν 30 φορές τον Εθνικό Εναέριο Χώρο στο Αιγαίο, η τουρκική Ακτοφυλακή κάνει τα δικά της στη Ζουράφα, στην Θράκη ξεσαλώνουν οι εγκάθετοι του τουρκικού προξενείου με πάσης φύσεως προκλήσεις  κλπ. ο ίδιοςαναφέρεται - και το φέρνει ως παράδειγμα ''μηδενικών προβλημάτων'' με τους γείτονες-  σε ''δεσμούς'' Αγκυρας και Αθήνας!


Συγκεκριμένα  κατά την τελετή έναρξης της 6ης ετήσιας διάσκεψης των Τούρκων Πρέσβεων, που  ξεκίνησε στην Άγκυρα και θα διαρκέσει μέχρι 19 Ιανουαρίου. ο Τούρκος Yπ.Εξωτερικών  κ. Αχμέτ Νταβούτογλου υποστήριξε ότι η ισχυρή δημοκρατία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την άσκηση μιας δραστήριας διπλωματίας,  ενώ -όπως αναφέρεται στην  ιστοσελίδα της Hurriyet Daily News-  επικαλέστηκε  το παράδειγμα των δεσμών με τη Μόσχα και την Αθήνα προς επίρρωση του ισχυρισμού ότι η πολιτική «μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες» παραμένει σε εφαρμογή.

Βεβαίως ως προς την αναφορά στις σχέσεις με την Ελλάδα πράγματι δεν υπάρχει, σε ορισμένους τομείς,  η ένταση που υπήρχε κατά περιόδους μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, αλλά όχι και να μιλάει ο κ Νταβούτογλου για εφαρμοζόμενη πολιτική ...''μηδενικών προβλήματων''  με τόσες προκλήσεις, μονομερείς διεκδικήσεις και αμφισβητήσεις ...  

Διαβάστε ακόμη:

Γιατί οι Τούρκοι "ξεσάλωσαν" σήμερα στο Αιγαίο - 30 παραβιάσεις


Τουρκικό αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου "σαρώνει" το Αιγαίο - Που το πάει η Άγκυρα;


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ